Η ΔΕΗ και η Cycling Greece προχωράνε χέρι με χέρι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την αναβάθμιση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, και την καθολική καταξίωσή του στη συνείδηση της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλατικής κοινότητας κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επαγγελματικών ομάδων ανά τον κόσμο.

Η ΔΕΗ συνδέθηκε με την αναβίωσή του Γύρου το 2022, μπήκε δυναμικά στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας υποστηρίζοντας παράλληλα και την Εθνική ομάδα, δηλώνοντας έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο την υποστήριξή της στο άθλημα, αλλά και σε όσα εκπροσωπεί το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο ήπιας μετακίνησης.

Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα, δήλωσε σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας με την Cycling Greece και την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού: «Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό και συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της ποδηλατικής συνείδησης στον πληθυσμό, σε μία εποχή που η ενεργειακή κρίση δημιουργεί ολοένα και πιο εμφατικά την ανάγκη χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Ως μία εταιρεία σύγχρονη και απόλυτα προσαρμοσμένη στις επιταγές της νέας εποχής, έχουμε δεσμευτεί για συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας που δημιουργούμε. Επιπλέον, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς δέσμευση, αφού αποτελεί βασικό πυλώνα για την επίτευξη ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης. Επενδύουμε λοιπόν σε ολοκληρωμένες, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα και στηρίζουμε σε αυτό το πλαίσιο ένα τεράστιο διεθνούς απήχησης αθλητικό γεγονός, που βάζει σε πρώτο πλάνο τη βιώσιμη ανάπτυξη πέραν από το θεαματικό αγωνιστικό του χαρακτήρα».

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ενώνει τη Θεσσαλονίκη (14 και 15 Μαϊου) με την Αθήνα (19 Μαϊου), σε 5 ετάπ μοναδικής σχεδίασης, με υψομετρικά που «κοντράρουν» σε ενδιαφέρον μεγάλους Γύρους.

Στις 16/5 οι 120 ποδηλάτες και οι 18 επαγγελματικές ομάδες, με τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου, θα εκκινήσουν από την Κατερίνη με τερματισμό στην Καρδίτσα, στις 17/5 το πρωί η εκκίνηση θα γίνει από την Καρδίτσα με έναν εντυπωσιακό τερματισμό στο Βελουχι, στις 18/5 από την πόλη της Σπερχειάδας, το πελοτόν θα τερματίσει στη Χαλκίδα και στις 19 Μαϊου, η παγκόσμια προβολή θα μεταδώσει στα πέρατα του κόσμου το γκρουπ των ποδηλατών κάτω από την Ακροπόλη, για να περάσουν στο αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο και να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Η ΔΕΗ σε συνεργασία με την Cycling Greece και το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και με τη στήριξη των κατά τόπους Περιφερειών και Δήμων, έχουν σχεδιάσει πολλές και διαφορετικές παράλληλες δράσεις για να προσφέρουν στους πολίτες μοναδικές στιγμές διασκέδασης και γνωριμίας με το άθλημα του ποδηλάτου και τους τρόπους εναλλακτικής μετακίνησης.