Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δέχθηκε χθες επίσκεψη από τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης που είναι διαπιστευμένος στην Ελλάδα, κ. Simon Tay, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν  η προοπτική  προώθησης υψηλής ποιότητας επενδύσεων, ιδίως στον ξενοδοχειακό τομέα, καθώς και η  ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Ο Πρέσβης της Σιγκαπούρης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού και εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διερεύνηση των επενδυτικών δυνατοτήτων στη χώρα μας από διεθνείς   ασιατικές  εταιρείες.

Η κα Κεφαλογιάννη  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια από την Ελληνική Κυβέρνηση για τη διασφάλιση ενός ιδιαίτερα ευνοϊκού περιβάλλοντος για τους διεθνείς επενδυτές, επισημαίνοντας ότι, εκτός από τους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, η Ελλάδα διαθέτει μια εντυπωσιακή ενδοχώρα με τοποθεσίες μοναδικής ιστορικής σημασίας και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η Ολυμπία, οι οποίες είναι παγκοσμίως γνωστές και αποτελούν πόλο έλξης ξένων επενδυτών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  και στο θέμα του ιατρικού τουρισμού, στον οποίο η χώρα μας  αποδίδει μεγάλη σημασία  καθώς επιδιώκει αναβάθμιση της θέσης της στον διεθνή χάρτη στον τομέα αυτόν, τον οποίο η Σιγκαπούρη έχει αναπτύξει σημαντικά.