Ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Ειδικότερα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων στηρίζει τις ημέρες του Πάσχα τις αγορές αλληλεγγύης των δομών απασχόλησης ΑμεΑ και εθελοντικών ομάδων της πόλης μας. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, οργανώνεται υπαίθριο Πασχαλινό παζάρι στην αρχή της οδού Χάληδων, το οποίο λειτουργεί πρωινές και απογευματινές ώρες.

Από την Πέμπτη 25 Απριλίου, ξεκίνησε η διανομή γλυκισμάτων από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 495 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 95 οικογένειες από αυτές, οι οποίες έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται επιπλέον κρέας, τρόφιμα και άλλα είδη.

Παράλληλα, από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, ξεκινά από τον Δήμο Χανίων η δωρεάν διανομή κρέατος και γλυκισμάτων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το πασχαλινό τραπέζι. Οι ωφελούμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα είδη, από τις 9:00 έως και τις 13:00 στον χώρο της Δομής Παροχής Αγαθών-Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων (Κ. Σφακιανάκη και Γρηγορίου Ε 32,  Χανιά).

Τέλος, τα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» θα προσφερθούν σε ευάλωτες ομάδες και άστεγους συμπολίτες μας, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (5 & 6 Μαΐου 2024), στις 11:30, στον χώρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές επισκέψεις στις δομές παιδικής προστασίας της πόλης μας, από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.