Την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, ολοκλήρωσε η doValue Greece, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της, όπως επισημαίνεται, να αποδεικνύει, κάθε φορά, έμπρακτα, τη δέσμευση που έχει αναλάβει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των αναγκών της.

Η παρουσίαση του έργου, το οποίο βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της doValue Greece Τάσο Πανούση. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου αφορά, στην αντικατάσταση των συνολικά 35 κουφωμάτων -παράθυρα και μπαλκονόπορτες- του κύριου ξενώνα. Πρόκειται για  πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές, τεσσάρων εποχών, με αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) με συντελεστή κάτω από 2.  Εξασφαλίζουν έτσι, καλύτερη θερμοκρασία εντός του κτιρίου καθώς και πολύτιμη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, η οποία φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών, δημιουργήθηκε το 2009 και για πρώτη φορά από την ίδρυσή της πραγματοποιείται ένα τέτοιου μεγέθους έργο αναβάθμισης του κτιρίου της. Η επιλογή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από τη doValue, έγινε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Δομής, καθώς κρίθηκε ως πρώτης και άμεσης προτεραιότητας.

Ο κ. Πανούσης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο των νέων, αποτελεί για την doValue σταθερή και συνειδητή επιλογή και επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στις αρχές και της αξίες που διέπουν ολόκληρη της φιλοσοφία της. «Υποστηρίζοντας τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και υλοποιώντας το σημαντικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισής του, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που διαμένουν σε αυτή», πρόσθεσε.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η Μ. Δερμεντζοπούλου επισημαίνοντας: «Η συνεργασία με ιδιώτες, όπως η Do Value, δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και αποτελεί πυλώνα της πολιτικής μας η συνδρομή των ιδιωτών, δεδομένου ότι αποδείχθηκε στην πράξη η ορθότητα στήριξης δομών ιδιαίτερα όταν ασχολούνται με παιδιά. Το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να έχουν ορατό αντίκτυπο και να αποδίδουν στην κοινωνία», ενώ ο κ. Τσακίρης τόνισε τη διάθεση για προσφορά της DoValue και τη σημαντική συμβολή της να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ ο κ. Νίκος Γαβαλάς εξήρε την σημαντικότητα της προσφοράς της doValue, αναφέροντας πως η υποστήριξη αποτελεί εξαιρετικό παράγοντα στη δύσκολη διαδρομή της Δομής και παράλληλα ένα «μάθημα» για την αξία παρεμβάσεων που βελτιώνουν τη ζωή των παιδιών όπως και της τοπικής κοινωνίας συνολικά.

Η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε και υλοποίησε η doValue Greece, εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, #Αξίες Ζωής, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τον άνθρωπο και τις πολύτιμες αξίες της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η doValue Greece, μεταξύ άλλων, στηρίζει το καινοτόμο πρόγραμμα Υποστηρικτικής Ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα», στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στέκεται δίπλα στους μαθητές των ακριτικών νησιών και των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, ενώ πρόσφατα ενεργοποίησε το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας που αποσκοπεί στην επιμόρφωση των νέων  σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.