1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.

1906: Ολοκληρώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο δέκα ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έλαβαν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα επιβιώσει ως θεσμός, επειδή η χώρα μας δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.

1943: Ξεσπά στην Πολωνία η εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων εκεί, προκειμένου να μαζέψουν τους εναπομείναντες Εβραίους.

1965: Την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, που διατηρούν την ελληνική υπηκοότητα αποφασίζει η τουρκική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή του Πατριαρχείου, κατόπιν της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στους Τουρκοκυπρίους στη Λευκωσία.

1971: Στα αμερικανικά δικαστήρια παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος μιας δολοφονίας που συγκλόνισε το Hollywood. Ο Τσαρλς Μάνσον καταδικάζεται σε ισόβια δεσμά για την ενορχήστρωση της δολοφονίας πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων της ηθοποιού, Σάρον Τέιτ, συζύγου τότε του Πολωνού σκηνοθέτη, Ρομάν Πολάνσκι.

1971: Η ΕΣΣΔ σημειώνει ακόμη μία πρωτιά στο διάστημα, με την εκτόξευση του διαστημικού σταθμού «Salyut».

1989: Έκρηξη στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο Αϊόβα σκοτώνει 47 άτομα.

1997: Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πλήρη μυστικότητα, φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη.

2011: Η 19η Απριλίου 2011 έφερε μία κοσμοϊστορική αλλαγή για την Κούβα. Ο Φιντέλ Κάστρο παραιτείται από τη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του νησιού της Επανάστασης και τη θέση αναλαμβάνει ο αδερφός του, Ραούλ Κάστρο.

2013: Ο ύποπτος για την τοποθέτηση βομβών στον αιματηρό Μαραθώνιο της Βοστώνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σκοτώνεται από πυροβολισμούς της Αστυνομίας. Ο αδελφός του, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που είχε κρυφτεί σε μια βάρκα σε αυλή της Μασαχουσέτης, συλλαμβάνεται.