Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε έξι (6) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 288MW, στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου και Καντάνου Σελινού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».

Στην αυτοψία συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Γιάννης Μανούσακας, Χρύσα Χαριτάκη και Αλέκος Μαρίνακης, οι Αντιδήμαρχοι Καντάνου Σελίνου Νίκος Φιωτοδημητράκης και Αντώνης Καστρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μακράκης, ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Κισσάμου Κώστας Κουκουράκης, εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης εξέτασαν επί τόπου τις περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης. Αντίστοιχη δράση αυτοψίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και όσον αφορά στις περιοχές των δήμων Σφακίων και Αποκορώνου.