1924: Ιδρύεται στην Αθήνα η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης, που πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα με τα αρχικά ΑΕΚ. Χρώματα του συλλόγου είναι το κίτρινο και μαύρο, εμπνευσμένα από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να θυμίζουν στους μεταγενέστερους την ένδοξη παρακαταθήκη των Ελλήνων της Πόλης.

1936: Ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ διορίζει πρωθυπουργό τον Ιωάννη Μεταξά, αρχηγό του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων, ο οποίος διαθέτει στη Βουλή μόνο έξι βουλευτές.

1945: Η Βιέννη, η πρώτη ξένη πρωτεύουσα, που κατελήφθη από τον Αδόλφο Χίτλερ, ελευθερώνεται από τον Κόκκινο Στρατό.

1970: Κάτω από διεθνείς πιέσεις, η Χούντα απελευθερώνει το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος φεύγει για το Παρίσι, όπου τον περιμένουν η Μελίνα Μερκούρη και ο Κώστας Γαβράς.

1970: Μία δεξαμενή οξυγόνου εκρήγνυται στο «Apollo 13», βάζοντας το πλήρωμα σε μεγάλο κίνδυνο και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο διαστημικό σκάφος ενώ κατευθύνεται προς τη Σελήνη.

1975: Στον Λίβανο, φαλαγγίτες σκοτώνουν 26 μέλη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σηματοδοτώντας την έναρξη του 15ετούς Εμφυλίου Πολέμου.

1992: Συγκαλείται για δεύτερη φορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το θέμα της ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, απομακρύνοντας από εκεί τον Αντώνη Σαμαρά.

2003: Τραγωδία στα Τέμπη. Το τροχαίο δυστύχημα με απολογισμό 21 νεκρούς και 32 τραυματίες σημειώνεται στην εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Οι μαθητές από το Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας χάνουν τη ζωή τους, όταν νταλίκα διεμβολίζει το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επιβαίνουν.