Στην ορκωμοσία και την απονομή των πτυχίων των αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Στον χαιρετισμό του ο αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος και στην αξία του παιδαγωγικού έργου που έχουν να επιτελέσουν οι νέοι εκπαιδευτικοί για το μέλλον των παιδιών.

«Η αποστολή σας στην προσχολική αγωγή, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, είναι καθοριστική στην εξέλιξη ενός παιδιού καθώς τα βιώματα και οι εμπειρίες που αποκτά ένας άνθρωπος σ αυτήν την κρίσιμη για τη ζωή ηλικία διαμορφώνουν το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Με την προσχολική αγωγή τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους και να τα διαχειρίζονται, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους φοιτητές και στις φοιτήτριες, «δείξτε προσήλωσή στην αποστολή σας και είμαστε σίγουροι ότι η ποιότητα σας, η γνώση, ο δυναμισμός, η δημιουργικότητα και η αποφασιστικότητα σας θα επηρεάσει θετικά τη ζωή των παιδιών  μας και θα διαμορφώσει μια ποιο όμορφη κοινωνία από αυτήν που εμείς οι «μεγάλοι» φτιάξαμε για εσάς».

Κλείνοντας την ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα μετέφερε τον χαιρετισμό και την στήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη στο έργο των αποφοίτων,  καθώς «ο Περιφερειάρχης Κρήτης, δίδει ιδιαίτερη έμφαση στην προσχολική εκπαίδευση και αγωνίζεται για τη διασφάλιση του μέλλοντος των νέων για την επίτευξη μιας αναπτυξιακής κοινωνικής ισορροπίας».