Πέντε αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Κ19. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ υπόσχονται ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Η Κ19 του ΠΑΟΚ δεν «γκέλαρε» στην Τρίπολη (3-2) κι έτσι οι πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου παραμένουν αυστηρά στο 50-50 με τον Ολυμπιακό, που έκανε επίδειξη δύναμης με 7-0 και έξι διαφορετικούς σκόρερ στις Σέρρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Μαυγογενίδη αντιμετωπίζουν κάθε ματς με απόλυτη σοβαρότητα, ενόψει του ημιτελικού του Youth League εναντίον της Ναντ (19/4). Γι΄αυτό και δεν έκαναν εκτενές rotation, χρησιμοποίησαν πολλούς «μεγάλους» (2004), ενώ τα περισσότερα παιδιά -διεκδικώντας θέση στο Youth League- δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι όταν «ξέφυγε» το σκορ.

Από την άλλη πλευρά στον ΠΑΟΚ κρατούν, εκτός από την πολύτιμη νίκη, την εξαιρετική εμφάνιση των «μικρών» Παπαγεωργίου, Χατσίδη (2006) συν φυσικά την σταθερή αξία του Αλέξανδρου Αδάμ (2005). Για τον Αστέρα σκόραρε ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που ανέβηκε μόνιμα από την Κ17.

Οι δύο ομάδες που μονοπωλούν τους τίτλους στις αναπτυξιακές διοργανώσεις της Super League, θα ξεκαθαρίσουν τους «λογαριασμούς» τους στο μεταξύ τους ντέρμπι της Σουρωτής, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με την ημερομηνία να παραμένει μία μεγάλη εκκρεμότητα. Πάντως σίγουρα θα είναι μετά το Πάσχα…

Το υπόλοιπο πρόγραμμά τους είναι ισορροπημένο με μία πολύ δύσκολη αποστολή για τον καθένα: Άρης για τον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό. 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

13/4       20/4      27/4     18/5           25/5
Ολυμπιακός (49β.)   Ατρόμητος   Λαμία*    ΑΕΚ      Κηφισιά*       Παναιτωλικός*
ΠΑΟΚ (48β.)         Κηφισιά*    ΟΦΗ       Άρης*    ΠΑΣ Γιάννινα   Πανσερραϊκός

Με * οι εκτός έδρας αγώνες

Σημ.: Το ματς Λαμία-Ολυμπιακός θα μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, λόγω υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων» στο Youth League. 

* Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι και προβάδισμα 4-0 επί του Ατρόμητου, πριν μειώσουν οι Περιστεριώτες στο τελικό 4-2. Σταθερά προσφέρουν θέαμα και γκολ οι «πράσινοι». Η σεζόν εξελίσσεται σε αδιέξοδο για τον Ατρόμητο.

* Στο Αγρίνιο η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του Παναιτωλικού, νίκησε 2-0 και στοχεύει ψηλά. Η Ένωση βρίσκεται στην τρίτη θέση και στο -5 από την κορυφή. Εάν καταφέρει να μείνει σε τέτοιο επίπεδο, τότε θα καταγράψει την καλύτερη επίδοση της Ιστορίας της σε επίπεδο Κ19.

* Σημάδια βελτίωσης παρουσιάσει ο Άρης που νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ, μία εβδομάδα αφότου «στρίμωξε» τον Ολυμπιακό (1-1). Έτσι, ανταμείβεται ο προπονητής Γρηγόρης Παπαδόπουλος που ανέλαβε προσωρινά, αλλά αποφασίστηκε να καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου. Την άμυνα των Κρητικών «ξεκλείδωσε» ένα παιδί του 2007, ο Αλέξανδρος Καραμανλής με την είσοδό του στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

* Νίκη και για τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 επί της Κηφισιάς στο Καματερό, με σκόρερ τον 20χρονο Μίνα που έφτασε τα 10 γκολ, αλλά τον στόπερ Καμτσή του 2007 να ξεχωρίζει ξανά με τα σωματικά του προσόντα.

Κ17 – Βγαίνουν τα ζευγάρια των μπαράζ

Δύο αγωνιστικές απομένουν στο πρωτάθλημα Κ17, με την κατάσταση στο νότιο να είναι ξεκάθαρη, αλλά στον βορρά μαίνεται… θρίλερ. Η ΑΕΛ (4-0 εύκολα τον ΠΑΣ) κατέχει προς το παρόν τη δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί απευθείας στο Final 4, σε απόσταση 3  βαθμών από τον Παναιτωλικό (2-1 τον Βόλο) τον οποίο υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα! Στο Αγρίνιο η ομάδα του Χρήστου Ζαπάντη ελπίζει βάσιμα ότι με νίκη θα βρεθεί στους «4», καθώς την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι με τον Αρη, επιβλήθηκε 4-1 με σούπερ Τσιφούτη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο στο 0-0 και με 2 γκολ-2 ασίστ έκανε… τα πάντα! Έτσι η ομάδα του  εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση η οποία του παρέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: αποφεύγει στον ημιτελικό τον πρώτο του νότιου ομίλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 από 21 αγώνες): 1. ΠΑΟΚ 47, 2. ΑΕΛ 40, 3. Παναιτωλικός 37, 4. Βόλος 34, 5. Άρης 30

Επόμενη αγωνιστική: ΑΕΛ-Παναιτωλικός και Βόλος ΠΑΟΚ

Με τα έως τώρα δεδομένα, οι «βυσσινί» θα πλαισιώσουν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στο Final-4 ενώ ο Παναιτωλικός πάει στα μπαράζ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Το άλλο ζευγάρι θα είναι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και οι νικητές θα παίξουν τελικό σε ουδέτερο γήπεδο για να συμπληρωθεί το «καρέ» του Final-4. Πιθανές έδρες τόσο για την Κ15, όσο και για την Κ17, είναι ο Βόλος, η Λαμία και το Αγρίνιο. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά το τέλος της περιόδου.

Εκτός μπαράζ της Κ17 μένει ο Άρης, ο οποίος είχε δύο διαδοχικές συμμετοχές σε Final-4 (2022, 2023), ενώ ο Βόλος διατηρεί πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες αφού υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό.

Στο νότο ο Ολυμπιακός πέρασε το, θεωρητικά πιο δύσκολο, εμπόδιο έως το τέλος, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης με πρωταγωνιστή τον Οσάφι. Όλα δείχνουν ότι «κλείδωσε» την πρώτη θέση, παρά το εκπληκτικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού (2-1 με rotation τον Πανιώνιο) που έχει πλέον 13 συνεχόμενες νίκες, ενώ παραμένει αήττητος από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει 14 νίκες σε 16 αγώνες και οι μοναδικές του απώλειες είναι εναντίον του «αιώνιου» (2-2 και 1-2).

Η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα 4-1 το εμπόδιο του Ιωνικού, με τους Νικαιώτες να εκφράζουν πολύ έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Ειπώθηκε, μάλιστα, ότι το video της αναμέτρησης θα σταλεί στη διοργανώτρια αρχή μαζί με την επίσημη διαμαρτυρία της ΠΑΕ.

Συναρπαστικό ματς έγινε στο Καματερό, Κηφισιά-ΟΦΗ 3-3 με πρωταγωνιστή για τους γηπεδούχους τον Κυριάκο Τσίκλη με 2 γκολ, ενώ το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Super League Κ17 πέτυχα ο Βασίλης Σάμιος. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Καστελλιανάκης, Μπεϊνάς, Σωμαρακάκης. Αναφέρουμε το συγκεκριμένο ματς για έναν ιδιαίτερο λόγο. Κι αυτός είναι, ότι οι Κρητικοί ταξίδεψαν με αεροπλάνο στην Αθήνα, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον και την επένδυση που πραγματοποιεί η διοίκηση στις ακαδημίες.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

SL U19 – 14η αγωνιστική