Κοντά στους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο 5ο Παγκρήτιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γου Σου Κουνγκ Φου, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του «Λίντο», βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αποδεχόμενος την πρόσκληση των διοργανωτών των αγώνων.

Στο πρωτάθλημα που φιλοξενεί το Ηράκλειο συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές σε Πανελλήνιο αλλά και Διεθνές επίπεδο. Το άθλημα του Κουγκ Φου έχοντας μια ιστορία αιώνων, ασκείται από εκατομμύρια αθλητές παγκοσμίως σε όλο το ηλικιακό επίπεδο, έχοντας τεράστια απήχηση.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κήρυξε την έναρξη των αγώνων κόβοντας την κορδέλα κατά το τελετουργικό και στο χαιρετισμό του τόνισε, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ότι το Κουνγκ Φου είναι κάτι περισσότερο από πολεμική τέχνη, είναι μια φιλοσοφία, ακόμη και ένας τρόπος ζωής.

«Αυτό που περνά στα παιδιά ακόμη και σε μικρές ηλικίες βρίσκονται εδώ, και έχουν γεμίσει το στάδιο, αυτό είναι μια καλλιέργεια, του σώματος που έρχεται μαζί με μια ψυχική καλλιέργεια. Έχει να κάνει με τον αυτοέλεγχο τον έλεγχο του σώματός μας μέσα στο περιβάλλον, με την αυτοάμυνα αλλά κυρίως έχει να κάνει με μία αρμονία, με την οποία ο άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκεται και με το σώμα του και με τους άλλους και όταν αυτή υπάρχει, τότε, και οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, μπορούν να γίνουν καλύτερες», επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός. «Το άθλημα αυτό υπερβαίνει αυτό που συνήθως ονομάζουμε αθλητισμό και πηγαίνει και παραπέρα. Ο αθλητισμός γενικά συμβάλλει στην καλλιέργεια του ανθρώπου, και θέλω να ευχηθώ αυτή να είναι μια μέρα γιορτής και να είναι ένας σταθμός σε αυτή την εκπαίδευση με τους αθλητές να είναι χρήσιμοι και καλοί» κατέληξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.