Χιλιάδες  αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν χθες στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, «Run Grecce-Ηράκλειο 2024» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά στο νησί μας, έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο.

Στη γιορτή του μαζικού κλασσικού αθλητισμού «Run Grecce-Ηράκλειο» που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 3.500. Τους αγώνες διοργάνωσαν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, με συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς τις Μινωικές Γραμμές,  το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και τα Super Market  Χαλκιαδάκης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες γιατί μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε να κάνουμε κάθε χρόνο ακόμα καλύτερο αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός μαζί με τον ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Ηρακλείου. Συγχαίρουμε όλους, αθλητές και αθλήτριες, μικρούς και μεγάλους, τους εθελοντές που έδωσαν και φέτος το παρόν ενδυναμώνοντας τον σπουδαίο αυτό θεσμό του κλασσικού αθλητισμού που προάγει παράλληλα και τον πολιτισμό. Συγχαρητήρια σε όλους».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για την επιτυχημένη διοργάνωση στο Ηράκλειο ανέφερε: «Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Είναι μια σπουδαία ημέρα με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών, αθλητών, μικρών παιδιών και αυτό για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η άσκηση περνάει στο DNA των Ελλήνων. Έχουμε κοντά μας και πρωταθλητές όπως είναι ο Γιάννης Κυριαζής ο οποίος προπονείται στο Ηράκλειο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φέρουμε κοντά τους πρωταθλητές μας στη νεολαία. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμο Ηρακλείου και τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό, τους εθελοντές, τα θεσμικά όργανα, όλους όσους συμβάλλουν για αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα».  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Δήμος Ηρακλείου για 11η χρονιά φιλοξενεί το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2024. Ένα σπουδαίο, ετήσιο αθλητικό γεγονός, που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Στηρίζουμε τη διοργάνωση, συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και με την βοήθεια και των εθελοντών μας, όλοι μαζί, πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλωστε, η ενίσχυση του αθλητισμού από τις γειτονιές μέχρι και τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων στον Δήμο μας, παραμένει στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής».

Την εκκίνηση στα 5 χιλιόμετρα έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Στα 10 χιλιόμετρα την εκκίνηση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα. Τέλος στο παιδικό ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Συντιχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Το παρόν στους αγώνες έδωσαν επίσης ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Γωγώ Μηλάκη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων.

Οι νικητές  

Στους αγώνες των 10 χιλιομέτρων στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αίμιλη Πρωτογεράκη, δεύτερη η Ιταλίδα Καρολίνα Σάλασα και τρίτη η Ειρήνη Φουρναράκη. Στους άνδρες στα 10 χιλιόμετρα πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Παπαλεωνίδας, δεύτερος ο Μανόλης Σηφάκης και τρίτος ο Γιάννης Λαβρεντάκης.

Στα 5 χιλιόμετρα στις γυναίκες πρώτη η Αλεξάνδρα Σμυρνάκη, δεύτερη η Άννα Κενδριανάκη και τρίτη η Εμμανουέλα Λαυρεντάκη. Στους άνδρες στα 5 χιλιόμετρα πρώτος τερμάτισε ο Πέτρος Κουρουπάκης, δεύτερος ο Νίκος Βλάχος και τρίτος ο Αλβανικής καταγωγής Klajdi Beqiri.