1902: Στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος με το όνομα «Ηλεκτρικό Θέατρο».

1910: Στη Ρωσία, 50.000 εσωτερικοί μετανάστες στέλνονται στη δυτική Σιβηρία για να κατασκευάσουν τη σιδηροδρομική γραμμή Μόσχα – Ιρκούτσκ.

1917: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Γούντροου Ουίλσον, ζητά από το Κογκρέσο την κήρυξη του πολέμου κατά της Γερμανίας.

1921: Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν παρουσιάζει στο κοινό της Νέας Υόρκης τη Θεωρία της Σχετικότητας.

1925: Στην Ελλάδα, αποφασίζεται η εφαρμογή του 8ώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιρειών.

1932: Ο διάσημος πρωτοπόρος αεροπόρος, Τσαρλς Λίντμπεργκ, πληρώνει λύτρα για να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή του νεογέννητου γιου του από τα χέρια των απαγωγέων, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα το άτυχο βρέφος θα βρεθεί δολοφονημένο.

1933: Στην Ελλάδα, σχεδιάζεται η κατάργηση του Σώματος της Γερουσίας.

1943: Στη Γερμανία, αεροσκάφη της FAF βομβαρδίζουν το κέντρο του Βερολίνου.

1951: Συμφωνείται στη Βόννη η άρση των απαγορεύσεων εξοπλισμού της Δυτικής Γερμανίας.

1956: Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολεγίου Πάφου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας το σύνθημα «Ένωσις», έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.

1958: Το Εθνικό Συμβούλιο Αεροναυτικής των ΗΠΑ μετονομάζεται σε NASA.

1979: Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι θα εκκενώνουν τα σπίτια τους μετά τη διαρροή ραδιενέργειας, που σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Three Miles Island.

1982: Η Αργεντινή καταλαμβάνει τις Μαλβίνες Νήσους, που τις θεωρεί δικές της, ενώ τα ίδια νησιά με το όνομα Φόκλαντς ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία.

1990: Η ΕΥΔΑΠ αποφασίζει να προχωρήσει σε διπλασιασμό της τιμής του νερού προκειμένου να υπάρξει μείωση στην κατανάλωση, καθώς υπάρχουν προβλήματα λειψυδρίας.

1997: Ρωσία και Λευκορωσία υπογράφουν συνθήκη ένωσης, βάσει της οποίας θα διατηρούν τις ξεχωριστές τους κυριαρχίες, δεν θα έχουν κοινό νόμισμα, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα.

2007: Γάλλοι χειρουργοί πραγματοποιούν με επιτυχία στο Στρασβούργο την πρώτη απόλυτα αναίμακτη και ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Αφαιρούν τη χοληδόχο κύστη μιας ασθενούς, χωρίς την παραμικρή τομή στο σώμα της.