«Το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας θα υπολογιστούν βάσει της νέας αύξησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στασ 830 μεικτά ισχύει από σήμερα 1η Απριλίου.

Η υπουργός Εργασίας, μεταξύ άλλων, τόνισ ότι από την αύξησή του κατώτατου μισθού επηρεάζονται επιδόματα ανάμεσα στα οποία και το επίδομα ανεργίας, που από σήμερα ανέρχεται στα 510 ευρώ.

«Το επίδομα μητρότητας επεκτείνεται και σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες», πρόσθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία επανέλαβε ότι στόχος είναι ο κατώτατος μισθός «στο τέλος του 2027 να είναι 950 ευρώ», τόνισε στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η νέα αύξησή του είναι αρκετή συγκριτικά με τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και τα ενοίκια, απάντησε πως συνολικά η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια με μέτρα όπως οι έλεγχοι και υπογράμμισε πως, «το σημαντικό είναι το νοικοκυριό να δει παραπάνω χρήματα στην τσέπη του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τις έχουμε μειώσει ήδη 5%», κατέληξε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολύ λεπτή ισορροπία.

φωτογραφία αρχείου

cnn