1900: Ο Βρετανός αρχαιολόγος, Άρθουρ Έβανς, αρχίζει ανασκαφές στο ανάκτορο της Κνωσού, στην Κρήτη.

1909: Στο Βερολίνο, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πρώτη ευρωπαϊκή ποδηλατοδρομία

1915: Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με καταγγελίες, οι Γερμανοί υποχρεώνουν τους αιχμαλώτους πολέμου σε ημερήσια 10ωρη εργασία στα ορυχεία.

1921: Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ.

1926: Ο Ρόμπερτ Γκόνταρντ φτιάχνει τον πρώτο πύραυλο, που τροφοδοτείται με υγρά καύσιμα.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ παραβιάζει τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, διατάζοντας τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας και επαναφέροντας την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

1959: Φτάνουν στη Ρόδο οι 14 απελευθερωθέντες από τους Άγγλους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

1964: Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο, μετά τις διακοινοτικές ταραχές του Δεκεμβρίου και τη δημιουργία της Πράσινης Γραμμής στη Λευκωσία. Την ίδια ημέρα, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για εισβολή στη Μεγαλόνησο.

1967: Εγκρίνεται από το πρωτοδικείο το καταστατικό της «Θύρας 13», του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο ο Απόστολος Ιωαννίδης στο Μεταξουργείο. Πρόκειται για τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων στην Ελλάδα.

1973: Στο Παρίσι, οι υπουργοί Οικονομίας 14 χωρών και οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών συμφωνούν να εγκαινιάσουν ένα νομισματικό σύστημα που θα βασίζεται στην κυμαινόμενη ισοτιμία συναλλάγματος.

1992: Εγκαθίστανται στην Κροατία οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ.

1993: Στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, χάνουν τη ζωή τους 184 άτομα εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας.

1994: Νέος υπουργός Πολιτισμού στη θέση της Μελίνας Μερκούρη ορκίζεται ο μουσικοσυνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος.

1995: Στις ΗΠΑ, η πολιτεία του Μισισίπι, είναι η τελευταία που επικυρώνει νομοθετικά την τροπολογία του 1865 του Αμερικανικού Συντάγματος για την κατάργηση της δουλείας.

1996: Βραβεύεται στην Ιταλία ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ως καλύτερος Ευρωπαίος σκηνοθέτης.

2000: Πεθαίνει ο Τόμας Φέρεμπι, ο άνθρωπος που έλυσε τις ασφάλειες και ελευθέρωσε την ατομική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα.