Για 12η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip», φέρνοντας την Κρήτη στο προσκήνιο του Erasmus.

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για φοιτητές Erasmus+ σε ολόκληρη την Ευρώπη θα λάβει χώρα στην Κρήτη στις 15-19 Μαΐου,  με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 φοιτητών από 45 χώρες, η διοργάνωση «The Crete Trip 2024» θα προσφέρει και φέτος μια ισχυρή δυνατότητα εξωστρέφειας και προβολής για το νησί, όπως κάθε χρόνο.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την διοργάνωση, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Λεμονής, ευχαρίστησε για την διαχρονική στήριξη.

«Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης που για 12 φορά στηρίζει σταθερά τη διοργάνωση και είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι που μέσα από την εκδρομή θα αναδείξουμε την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κρήτης και θα φέρουμε κοντά τους φοιτητές με το νησί. Ανυπομονούμε για το φετινό ταξίδι», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Οι φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, θα ταξιδέψουν με τη συνοδεία των εθελοντών του δικτύου ESN Greece για να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από την μουσική, τις γεύσεις και ανακαλύπτοντας την πλούσια ιστορία της.

«Υποδεχόμαστε για 12 φορά το δίκτυο φοιτητών φοιτητών Erasmus+, για ένα τριήμερο ταξίδι που στόχο έχει ν’ αναδείξει την αυθεντικότητα και την φιλοξενία της Κρήτης. Φέτος για πρώτη φορά θα συνοδεύονται από εθελοντές της Παγκρήτιας Συνέλευσης Νέων, που αποτελεί την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης για την ενδυνάμωση και τη στήριξη της νέας γενιάς», δήλωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη.

Η πενθήμερη επίσκεψη των φοιτητών, είναι γεμάτη δραστηριότητες, καθώς στόχος του ταξιδιού είναι να μπορέσουν να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης, να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα.

Το The Crete Trip, που είναι πλέον θεσμός στο χώρο του Erasmus, συνεισφέρει στην ανάδειξη της Ελλάδας και της Κρήτης ως ιδανικό προορισμό για σπουδές, αλλά και τουρισμό. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται ακόμη πιο άμεσα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς το νησί πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις.

«Για ακόμα μια χρονιά, προετοιμαζόμαστε  να υποδεχτούμε στην Κρήτη εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές, στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού ταξιδιού. Το “The Crete Trip”, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς σε ετήσια βάση οι νέοι και οι νέες που επισκέπτονται τον τόπο μας, μεταφέρουν ένα δυνατό μήνυμα. Ότι η Ευρώπη ενώνει τους λαούς της. Σε όλους τους διοργανωτές του φετινού ταξιδιού, ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η Κρήτη και οι άνθρωποι της, τους περιμένουν με χαρά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης.