Καρναβάλι σημαίνει κέφι, χαρά, μουσική, χορός, όμως ειδικά για την Ηλιούπολη το καρναβάλι της φέτος σημαίνει και κάτι ακόμη… Κοινωνική ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη. Εδώ και καιρό η δημοτική Αρχή συμπαραστέκεται στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να μεταβεί στην Αμερική για μια επέμβαση, που θα του προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Παναγιώτης είναι 13 ετών και πολύ μικρός διαγνώστηκε με σπαστική εγκεφαλική παράλυση. Η πάθηση δεν έχει επηρεάσει τη νοητική εξέλιξη και είναι ένα έξυπνο παιδί, που κάνει όνειρα για το μέλλον, όμως όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Το ποσό που απαιτείται για την επέμβαση ανέρχεται στα 88.200 ευρώ και ήδη με την κινητοποίηση που έχει κάνει ο δήμος Ηλιούπολης έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος. Χάρη στη συμβολή συλλόγων, φορέων, δημοτών, αλλά και πολιτών από όλη την Ελλάδα, μέχρι την Παρασκευή το πρωί είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 78.500 ευρώ. Ο δήμος Ηλιούπολης προβάλλει διαρκώς το θέμα μέσα από τις επίσημες σελίδες του στα social media, με πανό στην πόλη και αφίσες, με αποστολή newsletter, με φυλλάδια και δημοσιεύσεις σε τοπικά sites. Και τώρα ο δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος έθεσε και τη γιορτή για το καρναβάλι στην εξυπηρέτηση του στόχου, καθώς κάλεσε δημότες και κατοίκους που θα συμμετάσχουν, να στηρίξουν την προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των χρημάτων και να γίνει πραγματικότητα η ελπίδα του Παναγιώτη.

Το καρναβάλι της Ηλιούπολης (Κυριακή 10/3, 12:00) θα ξεκινήσει στην πλατεία Φλέμινγκ και προσφέρθηκαν να τραγουδήσουν για τον μικρό Παναγιώτη δωρεάν οι Zan Batist, Jackpot, Danny Darlas, Στέλιος Λεγάκης και Νάνσια, ενώ θα ακολουθήσει κι ένα πάρτι στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με DJs τη Μαρία Παπιδάκη και τον Παναγιώτη Νάκη.