Χιλιάδες συνδρομητές εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα αυξήσουν που αφορούν τα συμβόλαια που λήγουν και τα οποία από εδώ και στο εξής θα ανανεώνονται με πρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τα ΝΕΑ.

Οι εταιρείες στα νέα συμβόλαια προτείνουν στους πελάτες τους νέα αυξημένα τιμολόγια με το ίδιο πρόγραμμα. Η αύξηση μπορεί να είναι από 4 έως 7 ευρώ σε ένα πακέτο που πριν προσφερόταν στα 24 έως 27 ευρώ το μήνα. Ποσοστιαία η αύξηση αγγίζει το 20% σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η Eurostat σε έρευνα που διεξήγαγε και αποτυπώνοντας τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό χάρτη, ανέδειξε ότι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι 50% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι νέες αυξήσεις αφορούν κυρίως συνδρομητές οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αποκτήσει μια σύνδεση συμβολαίου με έκπτωση από τον ονομαστικό κατάλογο.  Με δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι καταναλωτές με συμβόλαιο είτε κινητής είτε σταθερής τηλεφωνίας απέκτησαν τις συνδέσεις τους μέσω προσφορών, οι αυξήσεις αφορούν όλους τους καταναλωτές.

Τι μπορεί να κάνει ο συνδρομητής

Οι συνδρομητές  μπορούν  να μην αποδεχθούν την προτεινόμενη αύξηση και να ζητήσουν αζημίως   εφόσον το συμβόλαιο τους  έχει λήξει, τη μεταφορά τους  στο δίκτυο άλλου παρόχου.