Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια δικαστικής διαμάχης αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια γυναίκα οδηγός που έκατσε στο «σκαμνί» επειδή παρέσυρε και τραυμάτισε μια πεζή με το αυτοκίνητό της, στην οδό Λαγκαδά.

Το δικαστήριο έκρινε αθώα τη γυναίκα – σε δεύτερο βαθμό – καθώς αποφάσισε ότι η μόνη υπεύθυνη για την παράσυρση και τον τραυματισμό ήταν η ίδια η καταγγέλλουσα, η οποία στις 3 Ιουνίου του 2019 επιχείρησε να διασχίσει κάθετα και τρέχοντας την Λαγκαδά και να περάσει στην άλλη άκρη της οδού, εκτός διάβασης και δίχως να ελέγξει αν εκείνη τη στιγμή περνούσε κάποιο όχημα από τον δρόμο. Η οδός Λαγκαδά είναι η κύρια βόρεια είσοδος της Θεσσαλονίκης από την Ανατολική Μακεδονία και ενώνει το κέντρο με τις περιοχές που βρίσκονται δυτικά, με αποτέλεσμα καθημερινά και σχεδόν όλες τις ώρες η κίνηση των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Περιγράφοντας πώς έγιναν τα γεγονότα, σύμφωνα με τους δικούς της ισχυρισμούς, η καταγγέλλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο πως έλεγξε αν έρχεται κάποιος όχημα πριν ξεκινήσει για να διασχίσει τον δρόμο και ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιο αυτοκίνητο και αποφάσισε να περάσει προς την διαχωριστική νησίδα. «Προφανώς και αν έβλεπα το αυτοκίνητο δε θα έπεφτα επάνω του», ανέφερε, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε κάποιο εμπόδιο για να κρύβει την ορατότητα στους οδηγούς και σε εκείνη.

Όπως είπε η γυναίκα, το αυτοκίνητο την χτύπησε με την αριστερή του πλευρά, λίγο πριν ανέβει στην νησίδα, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο. «Για αρκετούς μήνες μετά το τροχαίο δε μπορούσα να περπατήσω. Με πέταξε μακριά το αυτοκίνητο και ήμουν τυχερή που δε βρέθηκα στο αντίθετο ρεύμα. Είχα υπερβολικές εκδορές στο πρόσωπο και το δέρμα μου είχε καεί, καθώς σερνόμουν με το πρόσωπο και τα χέρια για έξι μέτρα. Το αυτοκίνητο σταμάτησε 50 μέτρα πιο μακριά», υποστήριξε. Μάλιστα, σε αγωγή που κατέθεσε, η καταγγέλλουσα είπε ότι μετά την παράσυρσή της βρέθηκε σε «λίμνη» αίματος. «Μέχρι και σήμερα υποφέρω από τον τραυματισμό μου. Από το τροχαίο έσπασα την λεκάνη μου», ανέφερε απευθυνόμενη στην έδρα.

Αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου ατυχήματος που κατέθεσε αμέσως μετά από τη γυναίκα, έδωσε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.

«Βρισκόμουν στον ΟΑΕΔ και είδα την κοπέλα να περνάει τρέχοντας μπροστά από το λεωφορείο. Η κατηγορούμενη οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο και για να την αποφύγει φρενάρισε και έστριψε δεξιά το τιμόνι προς το λεωφορείο, χωρίς να συγκρουστεί μαζί του. Το αυτοκίνητο που την χτύπησε δεν έτρεχε», κατέθεσε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως όταν πλησίασε για να δει αν είναι καλά η τραυματίας εκείνη της είπε «βιαζόμουν γιατί με περιμένει η κόρη μου στο ΙΚΑ», το οποίο βρίσκεται στην απέναντι μεριά της οδού.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την αυτόπτη μάρτυρα, η γυναίκα που παρασύρθηκε έπεσε ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο που την χτύπησε και οι ενέργειες της οδηγού ήταν άμεσες για να την βοηθήσει.

«Η οδηγός του αυτοκινήτου κάλεσε το ΕΚΑΒ. Το όχημα δεν είχε πάθει ζημιά. Η οδηγός έτρεμε και ήταν πολύ χάλια. Είπε στην κοπέλα: “Τι πήγες να κάνεις; Είναι δυνατόν; Θέλεις να αυτοκτονήσεις;” και εκείνη της ζήτησε συγνώμη και της είπε ότι βιαζόταν», υπογράμμισε η μάρτυρας.

Η οδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε στην απολογία της πως βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, στο ύψος του ΟΑΕΔ και δεξιά της είχε ένα αστικό λεωφορείο που κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα καθώς ήταν ώρα αιχμής και είχε αυξημένη κίνηση στην οδό Λαγκαδά.

protothema.gr

φωτογραφία αρχείου