Μια ακόμη συντονισμένη επιχείρηση από τον Δήμο Πειραιά και την  ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε προχθές, στην περιοχή  του Αγίου Διονυσίου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας  απομάκρυναν παράνομα διαμένοντες σε εγκαταλελειμμένα ιδιωτικά κτήρια πίσω από τον Άγιο Διονύσιο, οι οποίοι είχαν επιδείξει παραβατικές συμπεριφορές.

Στη συνέχεια, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό, καθώς η  κατάσταση αυτή δημιουργούσε κινδύνους για τη δημόσια υγεία και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Σε μια μικρή γωνία πίσω από τον Άγιο Διονύσιο έχουμε κατάληψη εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών κτηρίων από ομάδες μετακινούμενου πληθυσμού. Παράλληλα, έχουμε φαινόμενα ακραίας ρύπανσης του δημοσίου χώρου, ρευματοκλοπές, κλοπές νερού και γενικότερα παραβατικές συμπεριφορές. Θέλω να καταστήσω σαφές, πως στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε εικόνες υποβάθμισης, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος ότι αν οι επιχειρήσεις αυτές αυξηθούν και γίνονται τακτικά, όσοι παρανομούν ή έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, τακτική και να σταματήσουν να λειτουργούν υπό παράνομες συνθήκες. Ευχαριστώ τον Ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης, όπως και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας για τη χθεσινή τους επιχείρηση. Οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε στο έργο των αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες».