Σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Ουγγαρία, στη Σερβία, στη Δανία και στη Σλοβενία συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί με τους Οργανισμούς Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε δυναμικό «παρών» στην έκθεση τουρισμού «Utazas+Caravan», στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Στην έκθεση εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας ως προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών, ενώ παράλληλα ζητήθηκαν πληροφορίες και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με πολιτισμικές, αρχαιολογικές, θρησκευτικές και περιβαλλοντικές αναφορές. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε ότι η περιοχή είναι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στους Ούγγρους, οι οποίοι την επισκέπτονται τακτικά αεροπορικώς και οδικώς.

Η Κεντρική Μακεδονία αναδεικνύεται, άλλωστε, για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων των Σέρβων τουριστών, όπως προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Sajam Turizma», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι. Τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν στο κοινό τις τουριστικές διαδρομές της περιοχής αλλά και τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα που προσφέρονται, με έμφαση στον περιηγητικό – περιπατητικό, στον θρησκευτικό, στον ιαματικό και στον γαστρονομικό τουρισμό.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το δανέζικο κοινό για όλες τις μορφές τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού «Ferien for Alle», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χέρνινγκ, προσελκύοντας περίπου 55.500 επισκέπτες. Αναλυτικές πληροφορίες ζητήθηκαν για τον οδικό τουρισμό και τα road trips, για διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ της Χαλκιδικής και της Πιερίας καθώς και για τις περιπατητικές διαδρομές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά και στην έκθεση MICE «Conventa 2024», στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau.