Τα αποτελέσματα της Έρευνας: «Οι γυναίκες 25-50 χρόνων και οι συνθήκες εργασίας τους», θα παρουσιαστούν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο DiversEurope με τίτλο “Συναντώντας τη Διαφορετικότητα: Η γυναίκα στη Μικρομεσαία Επιχείρηση”, που διοργανώνεται στις 8 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση εκτός από την παραπάνω έρευνα της Οργάνωσης WomenAct θα παρουσιαστεί και η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία και τοποθέτηση τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και εξέχοντες εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις και φορείς της Βορείου Ελλάδας, μέσα από ένα πάνελ συζήτησης, που θα συντονιστεί από τον Πρόεδρο του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιο Περδικάρη και θα τοποθετηθούν πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο εργασιακό περιβάλλον και τη διαχείριση αυτών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σωματείο ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (www.kean.gr) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 11 το πρωί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Συνέδριο, που έχει τη χορηγία επικοινωνίας από το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4, διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DiversEurope, με τη συμμετοχή των εταίρων από τα Diversity Charters της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας.