Η διοργάνωση του Περιφερειακού Συνεδρίου Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας της ΓΕΑΜ, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2024 στη χώρα μας, συζητήθηκε στη διαδικτυακή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο (ΓΕΑΜ), Miguel Bernal, και την Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας για τη μετάβαση αγροδιατροφικών συστημάτων στον FAΟ, Γεωργία Χονδρολέου.

«Η συνεργασία που ήδη έχει αναπτύξει η χώρα μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, ενδυναμώνεται και επεκτείνεται και σε θέματα Αλιείας» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε «Το διήμερο Συνέδριο που πραγματοποιήσαμε στην Ελευσίνα με θέμα την Αλιεία, τις Υδατοκαλλιέργειες και τον Αλιευτικό Τουρισμό κατέδειξε την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω δράσεις με στόχο την ορθή διαχείριση των υδάτων καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης κάνουν ολοένα και πιο φανερή την παρουσία της και επηρεάζουν άρδην την παραγωγή στο σύνολό της. Η χώρα μας το βίωσε με τον πιο επώδυνο τρόπο με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές σε Έβρο και Ρόδο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη θωράκιση της χώρα μας απέναντι στην κλιματική κρίση με βάση και την Ατζέντα του 2030».

Το συνέδριο θα έχει θέμα τη διαχείριση των υδάτων στη Μεσόγειο και την αλιεία, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.

φωτογραφία αρχείου