Ο Βραζιλιάνος προπονητής Αλέξι Στίβαλ, γνωστός ως «Κούκα», επέστρεψε σε έναν σύλλογο, την Ατλέτικο Παραναένσε, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την Κορίνθιανς, όπου αμφισβητήθηκε από τους φιλάθλους για υπόθεση βιασμού τη δεκαετία του 1980.

«Ο Κούκα είναι ο νέος προπονητής της Ατλέτικο Παραναένσε μέχρι το τέλος της σεζόν», ανακοίνωσε χθες (4/3) ο σύλλογος της νότιας Βραζιλίας.

Ο 60χρονος Κούκα, δεν έχει προπονήσει από τον Απρίλιο του 2023, όταν παραιτήθηκε από την Κορίνθιανς μετά από μια εβδομάδα, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Εκείνη την εποχή, η ανακοίνωση της πρόσληψής του προκάλεσε κατακραυγή μεταξύ των φιλάθλων αυτού του συλλόγου του Σάο Πάολο, γνωστών για την πολιτική τους δέσμευση.
Το 1989, όταν ήταν επιθετικός της βραζιλιάνικης Γκρέμιο, ο Κούκα και δύο άλλοι παίκτες καταδικάστηκαν ερήμην σε 15 μήνες φυλάκιση στην Ελβετία, για «άσεμνη επίθεση με χρήση βίας» σε βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού.
Ήταν στη Βέρνη για ένα φιλικό τουρνουά το 1987. Η καταδίκη έγινε όταν είχαν ήδη επιστρέψει στη Βραζιλία, μια χώρα που δεν εκδίδει τους υπηκόους της.

Αυτό το σκάνδαλο δεν εμπόδισε τον Κούκα να κάνει στη συνέχεια καριέρα προπονητή, κυρίως να κερδίσει το Copa Libertadores το 2013, με την Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία περιλάμβανε τον Ροναλντίνιο στις τάξεις της.

Ένα δικαστήριο στη Βέρνη ακύρωσε πρόσφατα την καταδίκη του, αλλά χωρίς να κρίνει την ουσία της υπόθεσης, ανέφερε ο βραζιλιάνικος Τύπος στις αρχές Ιανουαρίου.
Η επιστροφή του στον πάγκο έρχεται λίγο μετά την καταδίκη του πρώην Βραζιλιάνου μπακ Ντάνι Άλβες σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για βιασμό στην Ισπανία.
Στην Ατλέτικο Παραναένσε, ο  Κούκα αντικαθιστά τον Κολομβιανό Χουάν Κάρλος Οσόριο, πρώην προπονητή του Μεξικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.