Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού θα πραγματοποιήσει  την Τετάρτη6 Μαρτίου 2024 ,και ώρες 12:00-15:00, μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον του Σταθμού Μετρό).

Κατά τη διάρκεια της δράσης, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι  του Ε.Ε.Σ. και εθελοντές Ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα αίτια, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, θεματικά, διαδραστικά παιχνίδια και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Ταυτόχρονα, εθελοντές της Ομάδας Εμψύχωσης του Τομέα θα υλοποιήσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα, με τη συμμετοχή έμπειρου χορογράφου-χορευτή και dj, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημαντικότητας ενός τόσο σοβαρού κοινωνικού ζητήματος. Παράλληλα, θα αναρτηθούν ζωγραφιές και σχετικά μηνύματα  από μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΕΕΣ, τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά με αφορμή την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, από τις 17:00 έως τις 18:15, διαδικτυακή παρουσίαση Ενημερωτικού Οδηγού που έχει εκπονήσει ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας για τη Διαχείριση και την Αντιμετώπιση του Εκφοβισμού (Bullying), σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Ε.Ε.Σ. στο YouTube εδώ: https://www.youtube.com/live/5jSR5DfZfoQ?si=qF-s_veEg0CYHuWO