Την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στο Δήμο Ηρακλείου για το οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Στην εποικοδομητική συζήτηση με το Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιδημάρχου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, τέθηκαν επίσης και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την Επαγγελματική εκπαίδευση.

Να δημιουργηθεί ειδικότητα «συντηρητή»

Ειδικότερα ο κ. Περισυνάκης έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της δημιουργίας  στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, της ειδικότητας των Συντηρητών , καθώς απουσιάζει παντελώς από την ΔΥΠΑ(πρ ώην ΟΑΕΔ). «Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση ενός συντηρητή σε κάθε σχολική μονάδα, θα μπορούσε να συμβάλει στην εξοικονόμηση, 40% περίπου, των χρημάτων που χρειάζεται κάθε χρόνο ο Δήμος, για τη συντήρηση κάθε σχολικής μονάδας ,τη θεωρούμε απαραίτητη, και θα εξετάσει αυτή τη λύση, ως προς την ειδικότητα» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος. Παράλληλα συζητήθηκε και το σοβαρό ζήτημα των Μουσικών πτυχίων καθώς ο κ. Βούτσινος είναι συντονιστής της Επιτροπής Διαβάθμισης, κάτι που ζητούν χρόνια οι μουσικοί, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι θα δοθεί μια ικανοποιητική λύση, ενώ έγινε και ενημέρωση σχετικά με τα campus των επαγγελματικών λυκείων και Ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία προετοιμάζονται με το νόμο 4763.

Μετά από διάλογο με την ΚΕΔΕ η λύση για τη Δια Βίου Μάθηση

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Βούτσινος, αναφορικά  με τις χρηματοδοτήσεις που αφορούν τη συνέχιση των προγραμμάτων Δια βίου μάθησης που υλοποιούνται με επιτυχία από το Δήμο Ηρακλείου αλλά και άλλους Δήμους, τόνισε ότι, το επόμενο διάστημα μετά από συναντήσεις που θα έχει με την ΚΕΔΕ θα υπάρξει συνολική λύση σε όλη την Ελλάδα. Όπως επεσήμανε υπάρχουν θέματα τα οποία, πρέπει να λυθούν καθώς παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο νομός Ηρακλείου αφού είναι ένας από τους νομούς με το μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό.

«Συζητήσαμε θέματα και για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων που είχαν οι Δήμοι που θέλουμε να συνεχιστεί και θα βρούμε τη λύση να συνεχιστεί και γι αυτό θα συζητήσουμε με την ΚΕΔΕ, καθώς επίσης και για τη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων και του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, που τώρα λέγεται Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης» σημείωσε ο κ. Βούτσινος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο» Μ.Α.Ε Κώστας Μοχιανάκης, η προϊστάμενη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης  Μαριάννα Δημητρίου και η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» Ιωάννα Γιάνναρη.