1913: Ο ελληνικός στρατός, υπό την προστασία του θωρηκτού «Σπέτσαι», απελευθερώνει τη Σάμο.

1933: Ορόσημο στις ταινίες τρόμου. Ο γιγαντιαίος γορίλας «Κινγκ Κονγκ» κάνει την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης.

1943: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αεροπορική επιδρομή των Συμμάχων καταστρέφει την Τυνησία. Οι δυνάμεις του Άξονα αρχίζουν να υποχωρούν από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

1944: Μεταδίδονται για πρώτη φορά τα Όσκαρ από την τηλεόραση.

1958: Μετά την αποχώρηση 15 βουλευτών από την ΕΡΕ, ανάμεσα στους οποίους είναι οι Γεώργιος Ράλλης και Παν. Παπαληγούρας, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του. Προκηρύσσονται εκλογές για την 11η Μαΐου.

1969: Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση του Concorde, με το γαλλικό πρωτότυπο 001 (F-WTSS) στην Τουλούζη της Γαλλίας.

1972: Οι μητροπολίτες του Κιτίου, Άνθιμος, της Πάφου, Γεννάδιος, και της Κυρήνειας, Κυπριανός, ζητούν την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Μακάριου από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άμεση κινητοποίηση των υποστηρικτών του Μακάριου, οι οποίοι διαδηλώνουν υπέρ του.

1986: Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ ο Γεράσιμος Αρσένης, εξαιτίας της διαφωνίας του με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Θα επανέλθει το 1989.

1990: Έπειτα από 27 χρόνια, ο Νέλσον Μαντέλα επιστρέφει στην ενεργό πολιτική δράση, καθώς εκλέγεται αντιπρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, την κύρια οργάνωση των μαύρων που αγωνίζεται για την ισότητα και την ισονομία στη χώρα.

1992: Ο Βασίλης Λεβέντης ιδρύει την Ένωση Κεντρώων.

1993: Οικονομική βοήθεια για να ερευνηθούν οι αιτίες ρύπανσης της Μαύρης Θάλασσας εγκρίνει η ΕΟΚ.

1995: Στην Ελλάδα, 181 βουλευτές ψηφίζουν υπέρ της υποψηφιότητας του Κωστή Στεφανόπουλου για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναντι 108, που ψηφίζουν υπέρ του Αθανάσιου Τσαλδάρη.

2000: Ο 18χρονος Ρώσος πρωταθλητής πυγμαχίας εφήβων Ευρώπης, Σεργκέι Λατούσκο, σκοτώνεται από πυροβολισμούς, έξω από το στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα.