1821: Ελληνική Επανάσταση: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης περνά τον ποταμό Προύθο και μπαίνει στη Μολδοβλαχία.¨

1822:  Επανάσταση της Νάουσας κατά των Οθωμανών.

1848: Αρχίζει η Γαλλική Επανάσταση του 1848, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία της Δεύτερης Γαλλικής Δημοκρατίας.

1862: Ο Τζέφερσον Ντέηβις ορκίζεται επίσημα για εξαετή θητεία ως πρόεδρος των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής στο Ρίτσμοντ (Βιρτζίνια). Είχε ορκιστεί ως μεταβατικός πρόεδρος στις 18 Φεβρουαρίου του 1861.

1879: Ο Φρανκ Γουίνφιλντ Γούλγουερθ ανοίγει στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο κατάστημα Woolworth.

1889:   Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Γκρόβερ Κλίβελαντ υπογράφει νομοσχέδιο με το οποίο η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα, η Μοντάνα και η Ουάσινγκτον γίνονται πολιτείες των ΗΠΑ.

1917: Ξεσπούν απεργιακές κινητοποιήσεις στη Ρωσία, που θα οδηγήσουν στη λεγόμενη Φεβρουαριανή Επανάσταση και στο τέλος της κυριαρχίας των Τσάρων, με την καθαίρεση του Νικολάου Β’.

1921: Αφού οι ρωσικές δυνάμεις υπό τον Ρομάν φον Ούνγκερν-Στέρνμπεργκ απωθούν τους Κινέζους, ο Μπογκντ Χαν επανεγκαθίσταται ως χαγάνος της Μογγολίας.

1928: Ο πρώην δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος καλείται να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την κατηγορία που τον βαρύνει, περί εσχάτης προδοσίας και ανατροπής του Πολιτεύματος.

1943: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Εκτελούνται στη Ναζιστική Γερμανία οι Σόφι Σολ, Χανς Σολ και Κρίστοφ Προμπστ, μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης Λευκό Ρόδο.

1944: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν λανθασμένα τις ολλανδικές πόλεις Ναϊμέχεν, Άρνεμ και Ένσχεντε, με απολογισμό 800 νεκρούς μόνο στο Ναϊμέχεν.

1958: Η Αίγυπτος και η Συρία ενώνονται και σχηματίζουν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.

1966: Τετράκις εις θάνατον και σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται, για τρεις φόνους και δύο ληστείες, ο «δράκος του Σέιχ Σου» Αριστείδης Παγκρατίδης.

1997: Στη Σκωτία, Βρετανοί επιστήμονες ανακοινώνουν την ύπαρξη της Ντόλι, ενός κλωνοποιημένου ενήλικου προβάτου.

2015: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα Ελλάδας, με εισβολή οπαδών του «τριφυλλιού» στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, οι πράσινοι θα επικρατήσουν με 2-1.

2016: Τα εγκληματικά δίκτυα διακίνησης ανθρώπων αποκόμισαν καθαρά κέρδη ύψους 3 έως 6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015 από την παράνομη μεταφορά προσφύγων, ανακοινώνει η Europol.