Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του τον νέο Διοικητή της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Πύραρχο, κ. Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, ο οποίος τον επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στο Ρέθυμνο τον κ. Θεοδοσίου, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του και είχε μια ουσιαστική συζήτηση μαζί του για το μεγάλο κεφάλαιο της πρόληψης, που αποτελεί το μείζον ζήτημα αντιμετώπισης των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος, αφού επισήμανε πως στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ρεθύμνου υπηρετούν ικανά και έμπειρα στελέχη, με γνώση των αναγκών που υπάρχουν και τεχνογνωσία των άμεσων κινήσεων που απαιτούνται κατά περίσταση, τόνισε την επιτυχημένη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των πυροσβεστικών υπηρεσιών, την Αντιδημαρχία και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης. Διαβεβαίωσε δε, τον νέο Διοικητή, ότι θα συνεχιστούν οι συνέργειες Δήμου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης έκτακτων φυσικών φαινομένων, και ιδιαίτερα της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, που πλήττουν το Ρέθυμνο τους θερινούς μήνες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οργάνωση που υπάρχει στον Δήμο Ρεθύμνης σχετικά με ομάδες εθελοντών που συμβάλουν στο έργο των πυροσβεστών και συζητήθηκε εκτενώς οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δήμων, Κοινοτικών Συμβουλίων και Πολιτιστικών Συλλόγων, ώστε να κατασταθεί δυνατή η δημιουργία σωμάτων εθελοντών, ει δυνατόν σε κάθε χωριό κάθε δήμου.

«Το προλαμβάνειν, καλύτερο του θεραπεύειν» συμφώνησαν ο Δήμαρχος Ρεθυμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης και ο Διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Θεοδοσίου σε αυτή την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, που αποτέλεσε και την αρχή της συνεργασίας που θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο φορέων.