Ακόμη ένα περιστατικό σχολικής βίας με θύμα μια μαθήτρια 16 ετών και έναν συμμαθητή της οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από άλλους μαθητές (οι μαρτυρίες αναφέρουν περίπου 30 άτομα) στο Άργος, βλέπει το φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση έχει φτάσει και στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και στο γραφείο της υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννας Λυτρίβη στα οποία απευθύνθηκαν οι γονείς της μαθήτριας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλαν.

Όπως ανέφερε η μητέρα της κοπέλας, υπήρξε επικοινωνία από το πρωθυπουργικό γραφείο ενημερώνοντάς την ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί.

Σύμφωνα με την μητέρα το περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Άργους την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Η μητέρα της μαθήτριας πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας όπου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την μητέρα της μαθήτριας το βίαιο περιστατικό έγινε ως εξής:

«Ήταν Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου. Η κόρη μου βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Άργους. Με προτροπή μιας άλλης μαθήτριας 20-30 μαθητές του ΕΠΑΛ περικύκλωσαν το παιδί μου και το συμμαθητή της και τρεις από αυτούς τους χτύπησαν.

Η κόρη μου έπαθε κάκωση από γροθιά που δέχτηκε ενώ χτύπησαν και τον φίλο της», είπε η γυναίκα και συνέχισε:

«Η κόρη μου είναι στην πρώτη λυκείου και υπήρχε μια διένεξη με μια συμμαθήτριά τους και αυτή οργάνωσε όλο αυτό. Φώναξε παιδιά της τρίτης λυκείου και όταν ρωτήσαν η κόρη μου και ο φίλος της τη συμβαίνει άρχισαν τρία άτομα να γρονθοκοπούν το αγόρι και ένας από αυτούς της έριξε μπουνιά. Το περιστατικό συνέβη στο διάλειμμα και τελείωσε όταν χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στις αίθουσες και όταν πλησίασε ένας καθηγητής αφού είχε προηγηθεί το ξύλο. Όλοι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να καλύψουν τη θέση τους».

«Πήγα στη διεύθυνση χωρίς να μου δίνουν απαντήσεις»

Η γυναίκα υποστήριξε πως ενημερώθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό από την κόρη της και στην συνέχεια πήγαν μαζί στο νοσοκομείο.

«Την άφησα στο νοσοκομείο με τους γονείς του άλλου παιδιού που είχαν χτυπήσει και επέστρεψα στο σχολείο όπου κανείς από την διεύθυνση δεν με είχε ενημερώσει. Πήγα στη διεύθυνση χωρίς να μου δίνουν απαντήσεις», εξήγησε η μητέρα.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν και οι γονείς του 16χρονου μαθητή ο οποίος υπέστη κακώσεις και μώλωπες από τα χτυπήματα.

«Αρχικά να σας πω ότι έχουμε καταθέσει μήνυση για τον ξυλοδαρμό του παιδιού μας αναφέρουμε τα τα ονόματα των παιδιών που χτύπησαν τον γιο μου και τη συμμαθήτριά του. Τα δυο από τα τρία τα γνωρίζουμε το τρίτο δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Έχουμε κάνει μήνυση για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου και προχωράμε. Ο γιος μου προσπαθεί, το χτύπησαν στην κοιλιά και στον ώμο. Έγινε κάκωση στον ώμο και πονούσε πολύ στην κοιλιά από τα χτυπήματα», δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του αγοριού και συνέχισε:

«Αφού τον έσπρωξαν τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν στην κοιλιά. Το παιδί ήταν φοβισμένο και τα πρώτα βράδια ξυπνούσε και φώναζε “μη με χτυπάτε”. Το ένα από τα παιδιά που χτύπησαν τον γιό μου και τη συμμαθήτριά του είναι 17 ετών από άλλο σχολείο ο άλλος είναι μέσα από το σχολείο επίσης 17 ετών και ο πρώτος είναι φίλος του αδερφού της κοπέλας από την οποία έγινε η παρότρυνση για να γίνει ο ξυλοδαρμός».

Οι γονείς των παιδιών κάνουν λόγο για αδιαφορία από την πλευρά των εκπαιδευτικών, καθώς από την διεύθυνση του σχολείου προσπαθούν να υποβαθμίσουν το περιστατικό.

«Πρόκειται για ακόμη ένα δυσάρεστο περιστατικό ενδοσχολικής βίας κάτι για το οποίο είμαστε αντίθετοι. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο το οποίο αυξάνεται διαρκώς και παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και εκτιμώ ότι οφείλεται στην απομόνωση των παιδιών που βλέπουν συνεχώς ταινίες και παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας», σημείωσε από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας της 16χρονης μαθήτριας κ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.

pronews.gr

φωτογραφία αρχείου