Αξιοποιώντας την παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση στο Ηράκλειο, στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» για τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός άδραξε την ευκαιρία και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τον Υπουργό Αθλητισμού για την καταστροφή τμήματος του ανατολικού στεγάστρου που προκλήθηκε από την κακοκαιρία και το οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του Σταδίου, ενώ συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να υπάρξει νέα επαφή για την διερεύνηση τρόπων που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Επίσης, λίγο πριν τον τελικό του κυπέλου μπάσκετ, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συναντήθηκε και με τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο UNICEF Γασάν Χαλίν, συζητώντας την πρόθεση της UNICEF να ιδρύσει Μονάδα Δικαιωμάτων Παιδιού σε ΑΕΙ της Κρήτης. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός εξέφρασε τη βούλησή του να υποστηρίξει με κάθε διαθέσιμο τρόπο την πρωτοβουλία. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός ενημέρωσε τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο για την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει ο Δήμος Ηρακλείου σε ζητήματα σχετικά με τα παιδιά έχοντας μάλιστα Εντεταλμένους Συμβούλους για θέματα Πρόληψης στον Νεανικό Πληθυσμό τη Λάγια Βοργιά και για θέματα της Νέας Γενιάς και την οργάνωση της Καμπάνιας Ενάντια στη Βία τον Γιώργο Βλαχάκη.

Συζητήθηκε επίσης η διαδικασία ένταξης του Δήμου Ηρακλείου στην πρωτοβουλία της UNICEF για τη δημιουργία του δικτύου «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους – Child Friendly cities», μια ενέργεια που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2024.