Αλέξης Καλοκαιρινός: «Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αποδεχόμαστε τη διοργάνωση της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ηράκλειο»

 

Σύσκεψη για την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΧΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/2 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη και του στελέχους της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Δημήτρη Τσιράκου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά την υπογραφή της αποδοχής της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας με την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας δήλωσε ότι «Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αποδεχόμαστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή του μνημονίου και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στη διοργάνωση της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας τον Απρίλιο του 2024. Ο Δήμος Ηρακλείου θα συμβάλλει στην άρτια διοργάνωση της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ΧΧΧΧΙΙ Ολυμπιακών αγώνων Paris 2024.».

Ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στις 18 Απριλίου για το τμήμα της διαδρομής από την Κνωσσό μέχρι και το κέντρο της πόλης όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας πριν συνεχίσει το ταξίδι της στην Κρήτη με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Δήμου είναι η επιλογή των λαμπαδηδρόμων, η διαμόρφωση του χώρου τελετής, η παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού, ο ευπρεπισμός και η καθαριότητα κατά μήκος της διαδρομής της Λαμπαδηδρομίας καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση κατοίκων και μαθητών για την ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τη διοργάνωση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Αντιδημαρχιών και Υπηρεσιών του Δήμου.