Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εργάζεται πάνω σε μια συμφωνία για την πρόσληψη του διευθυντή ποδοσφαίρου της Σαουθάμπτον, Τζέισον Γουίλκοξ, ως βασικό πρόσωπο στη νέα αθλητική ιεραρχία του συλλόγου.

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει ακόμη προσεγγίσει τη Σαουθάμπτον, αλλά ο Γουίλκοξ, ο οποίος είναι πολύ γνωστός και χαίρει εξαιρετικής εκτίμησης στο «Ολντ Τράφορντ», γνωρίζει για το ενδιαφέρον.

Ο προτεινόμενος ρόλος του 52χρονου στους «Κόκκινους Διαβόλους» Γιουνάιτεντ θα αναφέρεται σε έναν αθλητικό διευθυντή, με τον Νταν Άσγουορθ της Νιούκαστλ αποτελεί τον κορυφαίο στόχο γι΄ αυτή τη θέση.

Ο Γουίλκοξ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή ακαδημίας της Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο του 2023, πριν από τη μετακίνησή του στη Σαουθάμπτον. Η Σίτι ήθελε να κρατήσει τον Γουίλκοξ και του έκανε πρόταση να μείνει, αλλά εκείνος επέλεξε να τερματίσει την εννιάχρονη παραμονή του στους «Πολίτες».

Ο Φιλ Φόντεν, ο Ρίκο Λιούις και ο Όσκαρ Μπομπ, καθώς και ο Κόουλ Πάλμερ της Τσέλσι, εξελίχθηκαν στην ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι κατά την εποχή που διευθυντής ήταν ο Γουίλκοξ, ρόλος τον οποίο ξεκίνησε το 2017 έχοντας προηγουμένως εργαστεί ως προπονητής σε τμήματα υποδομής και ομάδες κάτω των 18 ετών.