Συνάντηση με τους Προέδρους του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Κρήτης «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Τρίτης 13/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Την ανησυχία τους για τα νέα δεδομένα όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά την κύρωση της σύμβασης της αγοράς του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου από τον Όμιλο Γκριμάλντι εξέφρασαν οι Πρόεδροι και τα στελέχη του Σωματείου «Νέαρχος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου το μεσημέρι της Τρίτης 13/2, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Νέαρχος» Νίκος Σιαφάκας εξέφρασε την επιθυμία του Σωματείου και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου για ενεργή συμμετοχή στο διάλογο για το μέλλον του ενετικού λιμανιού ως κύριοι χρήστες του.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αφού συμφώνησε, τόνισε ότι αποτελεί σημαντικό ζήτημα η εδραίωση λειτουργικής σχέσης επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και του Ομίλου Γκριμάλντι για να καταστήσει σαφές ότι «σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι διεκδικητικός, και σε αυτή την προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό να πάμε συντεταγμένα.».

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα των λειτουργιών που θα εξυπηρετούν το ενετικό λιμάνι μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, όπως είναι η περιοχή στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών και των επισκεπτών των σκαφών αλλά και της τροφοδοσίας τους. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου Νικήτας Μαυράκης, ο τομέας της ημερήσιας κρουαζιέρας με ιστιοπλοϊκά σκάφη στο ενετικό λιμάνι της πόλης γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Συζητήθηκαν ακόμη η δημιουργία Μαρίνας στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου και η εξέλιξη του Ναυταθλητικού Κέντρου στο παλιό κτήριο του ΕΛΚΕΘΕ στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής «Νέαρχος» Μανόλης Αποστολάκης καθώς και ο ταμίας Νίκος Γιάνναρης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2023 υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ομίλου Γκριμάλντι και του ΤΑΙΠΕΔ. Η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή αναμένεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το κείμενο της σύμβασης στο σύνολο του.