Τη χαρούμενη συντροφιά  των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ρουσοσπιτίου και την συνοδό δασκάλα τους κ. Άννα Σπυριδάκη, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας των παιδιών να γνωρίσουν από κοντά  τον Δήμαρχο, να συνομιλήσουν μαζί του, να θέσουν ερωτήματα, να ενημερωθούν αλλά και να υποβάλλουν αιτήματα για θέματα του σχολείου τους, λειτουργώντας ως υπεύθυνοι δημότες!

Ο Δήμαρχος αφιέρωσε στα παιδιά το χρόνο που χρειάστηκαν για να απαντήσει στις  ευφυείς και στοχευμένες ερωτήσεις που του απηύθυναν  αλλά και για να θίξει θέματα που ο ίδιος ο Δήμαρχος έκρινε ότι αξίζουν της προσοχής των παιδιών στη διάρκεια της  ενδιαφέρουσας και ευρύτατης σε θεματολογία συζήτηση που ανέπτυξε μαζί τους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θεσμικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές στο σχεδιασμό  του Δήμου  για  την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Ρουσοσπιτίου, ένα έργο το ποίο όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης θα εξασφαλίσει στον Οικισμό  αλλά για στην ευρύτερη περιοχή του Βρύσινα,  μια σύγχρονη, ασφαλή και λειτουργική  εκπαιδευτική υποδομή.

Παράλληλα μίλησαν για την λειτουργία του Δήμου, για το πώς εκλέγεται ένας δήμαρχος και ένα δημοτικό συμβούλιο, ποιες είναι αρμοδιότητες τους αλλά και σειρά από άλλα θέματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβληματισμών που εξέφρασαν τα παιδιά.

 Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και διάθεση την οποία μοιράστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων ως ένδειξη αμοιβαίας εκτίμησης και κατάθεσης της σταθερής υποστήριξης του Δήμου, των αιρετών και υπηρεσιών του στη σχολική κοινότητα του τόπου.