Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03/02/2024,σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών της Χ.Α.Ν.Θ., αφιερωμένος στη μνήμη του Τάσου Παππά (1926-1970).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χ.Α.Ν.Θ., στον Διαγωνισμό, ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν οι Χορωδίες:

– Χορωδία Χίος Λύρικα – Chioslyrika Choir Διεύθυνση χορωδίας: Αγγέλα Τσιμπιρλού- Έπαινος (Παιδικές-Σχολικές)
– Παιδική Χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Ευθυμιάδης- Γ’ Βραβείο (Παιδικές-Σχολικές)
– Χορωδιακό σύνολο MusicArte Μουσικού Σχολείου Λάρισας Διεύθυνση χορωδίας: Εύη Τσιούκα- Α’ Βραβείο (Παιδικές-Σχολικές)
– Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών Διεύθυνση χορωδίας: Φωτεινή Γκιουλέκα- Α’ Βραβείο και Νικητής κατηγορίας (Παιδικές-Σχολικές)
– Παιδική Χορωδία 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων Διεύθυνση χορωδίας: Λάσκου Κωνσταντία- Β΄ Βραβείο (Παιδικές-Σχολικές)
– Νεανική Χορωδία 1ου Γυμνασίου Τούμπας Θεσσαλονίκης Διεύθυνση χορωδίας: Βασιλική Κατσούκα- Γ’ Βραβείο (Παιδικές-Σχολικές)
– Ευρωπαϊκή Χορωδία Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Διεύθυνση χορωδίας: Νικολέτα Παπάζογλου-Α΄ Βραβείο και Νικητής κατηγορίας (Νεανικές)
– Χορωδία a Capella Μουσικού Σχολείου Δράμας Διεύθυνση χορωδίας: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου- Β΄ Βραβείο (Νεανικές)
– Ακαδημαϊκός Μουσικός Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων Διεύθυνση χορωδίας: Σάββας Βρεττός-Έπαινος (Ομοίων Φωνών)
– Γυναικεία Χορωδία Άγιος Σπυρίδων – Κέρκυρα Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Καλλιαρίδου- Α΄ Βραβείο και Νικητής κατηγορίας (Γυναικείες-Ανδρικές)
– Maestroso Ensemble – Θεσσαλονίκη- Α΄ Βραβείο και Νικητής κατηγορίας (Μικτές)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον διαγωνισμό ολοκλήρωσαν οι 12 βραβεύσεις, τις οποίες έκαναν: η Ελένη Κόρρα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ. και πρόεδρος της Επιτροπής Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, η Ελένη Αθανασιάδου, πρώην πρόεδρος Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ., ο Θάνος Μπέγκας, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Εριφύλη Δαμιανού, Μαίρη Κωνσταντινίδου, Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου και Χρήστος Σαμαράς.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διαγωνισμού είχε η Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου επίκουρη καθηγήτρια, ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην οργάνωση και επιμέλεια των μουσικών διαγωνισμών Τάσος Παππάς ήταν η Λέττη Παππά.

Η Χ.Α.Ν.Θ. και ο Τομέας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Αδελφότητας ευχαριστεί θερμά με την ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία του, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Εριφύλη Δαμιανού, Μαίρη Κωνσταντινίδου, Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου και Χρήστο Σαμαρά, καθώς και τον Γιάννη Μαρκαντώνη για τη φωτογράφιση του Διαγωνισμού.