Αυτοψία στις εργασίες της πρώτης φάσης κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μηνά Μαυροειδή και με τους μηχανικούς για την πορεία υλοποίησης του έργου, τις προοπτικές που αυτό δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή αλλά και για τα δεδομένα της δεύτερης φάσης του Αθλητικού Κέντρου, που είναι και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην ιδανική αξιοποίηση των χώρων και στην μελέτη των κτηρίων της δεύτερη φάσης του έργου, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους κατοίκους που σύντομα θα χαίρονται αυτόν τον νέο χώρο άθλησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο πρόκειται να κατασκευαστεί ένα γήπεδο μπάσκετ κι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, καθώς και κερκίδες χωρητικότητας 200 θεατών.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης δίκτυο απορροής των ομβρίων από τις επιφάνειες άθλησης, περιφράξεις, στηρίξεις των πρανών, κ.α., ενώ προβλέπεται και ελεύθερη επιφάνεια προκειμένου μελλοντικά, στη δεύτερη φάση του έργου, να κατασκευαστεί κτήριο αποδυτηρίων, αίθουσα γυμναστικής, τουαλέτες και χώροι υποδοχής αθλητών.

Ο προϋπολογισμός του έργου  ανέρχεται στο ποσό των 453.000 € και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με ποσό 400.000€  και από ιδίους πόρους του Δήμου  με συμμετοχή 53.000€ .

Η έκταση 5.154 τ.μ., έχει παραχωρηθεί δωρεάν για χρήση προς τον Δήμο Ηρακλείου από το Υπουργείο Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την μορφή χρησιδανείου.