Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στο Δήμο Φαιστού.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) θα δημιουργηθεί στο Κλήμα Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού και είναι έργο προϋπολογισμού 552.722 € το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης (ΠΠΑ Περιφέρειας Κρήτης 2021 – 2025).

Το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Φαιστού έχει στόχο την κοινωνική ένταξη των εξυπηρετούμενων ατόμων, την υποστήριξη της οικογένειας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Το Κέντρο θα λειτουργήσει με αξιοποίηση και ανακαίνιση των χώρων του παλαιού δημοτικού σχολείου και με κτιριακή προσθήκη. Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, εκτός από τα κτίρια, θα διαμορφωθεί και ο περιβάλλων χώρος έτσι ώστε με τοποθέτηση ραμπών διέλευσης όλοι οι χώροι να είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία.

«Οφείλουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και κυρίως τα παιδιά που χρειάζονται πρόσθετη στήριξη στην καθημερινή τους ζωή», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

«Με το έργο αυτό ανοίγει το δίχτυ προστασίας για τα παιδιά με αναπηρία στον Δήμο Φαιστού. Έτσι, διευρύνεται η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για κοινωνική αλληλεγγύη και ισότητα πρόσβασης και ευκαιριών», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.