Ότι το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι «είναι ένα εμβληματικό έργο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θέτει ως προτεραιότητα υλοποίησης, την επόμενη προγραμματική περίοδο» είπε ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας που κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη βρέθηκε στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είναι σημαντική, με το έργο όπως τόνισε να έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30% , προσθέτοντας ότι θα υπάρξει επιτάχυνση των εργασιών το επόμενο χρονικό διάστημα.

« Η πρόοδος των εργασιών είναι ορατή σε όλους, ειδικά σε αυτούς που επισκέπτονται το έργο και τη βλέπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα» είπε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι « αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα εύκολο έργο, ούτε ότι δεν υπάρχουν ζητήματα, τα οποία πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, σοβαρότητα και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Σταϊκούρας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΑΗΚ Μιχάλης Γουρζής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος Βασίλης Κεγκέρογλου, ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, αλλά και τοπικοί φορείς που εξέθεσαν μια σειρά ζητημάτων, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν τον υπουργό, για μια σειρά έργων που σχετίζονται με το νέο διεθνές αεροδρόμιο.

Σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές και πως αυτά εκτείνονται μέχρι το 2027, όμως, όπως ανέφερε, «υπάρχουν ζητήματα που έχουν τεθεί και από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και από την πορεία υλοποίησης του έργου» για τα οποία ανέφερε πως « θα τα αντιμετωπίσουμε όχι επικοινωνιακά, αλλά με όρους ουσίας».

φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ