Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των εργασιών στο δεύτερο σχολικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σχολείου νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5/2/24.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, το υπηρεσιακό στέλεχος Δήμητρα Κενδριστάκη οι Διευθυντές του 53 ου και 54 ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολείων.

Κατά τη συνάντηση, οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της στατικής ενίσχυσης του κτηρίου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τόνισε ότι παρόλο που η Δημοτική Αρχή είναι αρνητική στις παρατάσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε απαραίτητη μια παράταση 6 μηνών, μέχρι τον Ιούλιο 2024, λόγω της πολυπλοκότητας του έργου το οποίο απαιτεί εξειδικευμένες λύσεις για τη στατική ενίσχυση του κτηρίου. Επιπλέον συζητήθηκαν ζητήματα τεχνικής φύσης όπως ο τύπος της θέρμανσης που θα επιλεχθεί καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας
αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη: «Ο στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την ασφάλεια των παιδιών, με τις απαιτήσεις της στατικής ενίσχυσης και με τα ζητήματα λειτουργικότητας που θέτουν εκπαιδευτικοί και γονείς. Το έργο, παρά το βαθμό δυσκολίας του, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Παραμένουμε πάντα σε στενή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, τους μελετητές, τις Διευθύνσεις των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.».