Συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31/1 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου-Χρονάκη.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση με τις περίπου 50 καταγεγραμμένες εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν οι προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού. Όπως αναφέρθηκε από την Αντιδήμαρχο Φιλαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη η στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των ομάδων και η διοργάνωση μικρών και συχνών δράσεων σε όλα τα διαμερίσματα και τα χωριά του Δήμου είναι οι κύριοι στόχοι.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός εξήρε τη δύναμη του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα τονίζοντας τη σημασία της εθελοντικής δράσης των τοπικών συλλόγων όσο και τη σημασία της επικοινωνίας τους με τις κατά τόπους κοινότητες συμπληρώνοντας ότι «Ένα από τα βασικά μας προτάγματα είναι η συμμετοχή των δημοτών σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου. Το Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο του. Είναι επίσης οι γειτονιές, οι περιαστικές περιοχές, τα χωριά και η ύπαιθρος. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα και να είναι ενήμεροι, και να έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε δράσεις. Ενθαρρύνουμε τη δημιουργία συλλόγων και θέλουμε αυτό το μήνυμα να διαδοθεί σε όλες τις γειτονιές της πόλης». 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, ότι παρόλο που η δημιουργία συλλόγων είναι εξαιρετικά σημαντική, δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εθελοντική δράση αφού κάθε δημότης μπορεί να προσέλθει κάτω από την ομπρέλα εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου. Η αυτενέργεια και η πρωτοβουλία είναι ευπρόσδεκτες υπενθύμισε ο Δήμαρχος παροτρύνοντας τις τοπικές συλλογικότητες να καταθέτουν τις υποδείξεις τους για την προτεραιοποίηση των δράσεων του Δήμου.

Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού Νίκος Γιαλιτάκης ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ερυθρού Σταυρού, ο πρώην βουλευτής Στέλιος Ματζαπετάκης καθώς και αρκετοί δημότες που δήλωσαν την πρόθεση τους για εθελοντική προσφορά.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού το φλουρί της οποίας κέρδισε η εθελοντική ομάδα Αποστολή Αγάπης.