Στην τελική ευθεία υλοποίησης μπαίνει το έργο κατασκευής πεζοδρομίου ανατολικά της μεταλλικής πεζογέφυρας Γουρνών επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της νέας δημοτικής αρχής σε ένα μείζον πρόβλημα καθημερινότητας για τους κατοίκους της περιοχής. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, μετά από συνεχή διάλογο με τους πωλητές και την αντιμετώπιση πολλών διαδικαστικών θεμάτων που ζητούσαν λύση, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην απαραίτητη υπογραφή συμβολαίου αγοράς ακινήτου  πλησίον της πεζογέφυρας, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο που είχε σταματήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η αγορά αυτή ήταν κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του πεζοδρομίου στο τμήμα της οδού που η διέλευση των πεζών είναι δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς ο δρόμος έχει προβληματικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά και με μικρή ορατότητα.

Άλλωστε, η παράδοση της πεζογέφυρας στην περιοχή Γουρνών αποτελεί μέχρι και σήμερα πάγιο αίτημα και επιτακτική συνθήκη για την ασφάλεια μαθητών, γονέων και κηδεμόνων των σχολικών συγκροτημάτων της πρώην Αμερικανικής Βάσης, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος μετά την εξέλιξη αυτή, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την άμεση επανέναρξη των εργασιών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες αυτοψία στο σημείο, παρουσία των Αντιδημάρχων κκ Δημήτρη Μπάτση – Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας,  Μανώλη Πλευράκη – Οικονομικών Θεμάτων, του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Χατζάκη, της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του επιβλέποντα μηχανικού του έργου. Αποφασίστηκε ο ανάδοχος να προχωρήσει στην επικαιροποίηση και την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προκειμένου στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η εκτέλεση του έργου. Τονίζεται ότι το έργο πραγματοποιείται από ίδια έσοδα του Δήμου, με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του.