Υπογράφηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση δημοτικού δρόμου Κίσσαμος – Πολυρρήνια» από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίω Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, αιρετών και στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου Κισσάμου.

Το έργο αφορά στη βελτίωση του οδοστρώματος της δημοτικής οδού που συνδέει την πόλη του Καστελίου με τον οικισμό Πολυρρήνιας του Δήμου Κισσάμου και έχει συνολικό μήκος 6.756 μ. Θα συμβάλει στην ανάδειξη της Πολυρρήνιας, η οποία αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, καθώς πέρα από το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον της, είναι γνωστή και για το εξαιρετικό φυσικό τοπίο της.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.450.000 € και υλοποιείται από την Δ/νση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Χανίων, μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Κισσάμου.

Σε δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης Κρήτης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο Δήμαρχος Κισάμου αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου, ενώ ευχαρίστησαν την Βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη για την εξασφάλιση της πίστωσης.

Επίσης, το προηγούμενο διάστημα υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, συμβάσεις νέων έργων που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών, που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του 2019.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των συμβάσεων αυτών φτάνει τα 6 εκ. € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης και αφορούν:

1.    Σε εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης εδαφικής αστάθειας του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή καλό Νερό – Καρβουνόλακος εντός των ορίων του δήμου Πλατανιά. Το  έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων και ο προϋπολογισμός του είναι 3.700.000 €.

2.    Σε εργασίες αποκατάστασης  ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Αλικιανός – Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός. Το  έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων και ο προϋπολογισμός του είναι 1.000.000 €

3.    Σε εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Κισσάμου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 800.865,05 €. Το  έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, στα πλαίσια της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Κισάμου.

4.  πέντε συμβάσεις καθαρισμού ποταμών συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.