Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο “ΧΑΤΖΗΣ” στο Κοκκίνι Χάνι, σε κλίμα συγκίνησης, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας 2024 του ΚΟΙΠΟΔΙ Κοινωνικό Οικό Πολιτιστικού Δικτύου των φορέων του Δήμου Χερσονήσου.

Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την σύσταση του Δικτύου που έγινε με πρόταση της Προέδρου του Δ.Σ. Ελένης Μαραγκάκη, το 2012, με πρότυπο τα ευρωπαϊκά δίκτυα των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε από το ΚΟΙΠΟΔΙ, εκ μέρους όλων των Συλλόγων του Δήμου Χερσονήσου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την ουσιαστική και διαχρονική υποστήριξη των Συλλόγων και του ΚΟΙΠΟΔΙ.
Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στο ιστορικό της σύστασης που ξεκίνησε μετά την εφαρμογή του Σχεδίου “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” και κατά την έναρξη της μνημονιακής περιόδου με στόχο να συμβάλλουν οι Σύλλογοι και το Δίκτυο στην καλύτερη γνωριμία των μικρών κοινωνιών που συνενώθηκαν, στην απο κοινού αντιμετώπηση των σύγχρονων προκλήσεων, στη συνειδητοποίηση της νέας δημοτικότητας, στην ενιαία οργάνωση της πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου και στην ανάπτυξη στέρεας συνεργασίας με αρχές και φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια για την τοπική ανάπτυξη.
Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Άγιος Πρωτοσύγγελος Πατήρ Βαρθολομαίος που μετέφερε και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που βραβεύθηκε και έλαβε συγχαρητήρια για το έργο του, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Σταύρος Τζεδάκης και Στέλιος Βοργιας (Πρόεδρος του ΕΚΗ), ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιώργος Καρτσάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Χερσονήσου Δέσποινα Πλευράκη, Μανόλης Πλευράκης και Γιώργος Μαστοράκης, ο πρώην Δήμαρχος Επισκοπής και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “ΠΛΟΗΓΟΣ” Χάρης Ροδιτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Γουβών Γιώργος Νικολακάκης, η αρχαιολόγος Κατερίνα Κόπακα, ο Προεδρος του ΔιεθνούςΜουσείου Λυχνοστάτης Γιάννης Μαρκάκης, ο Ζωγράφος της Κρήτης Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Χερσονήσου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων κ Ζαχαροπλαστών Ν.Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης, ο ιδιοκτήτης του Radio Hersonisos Γιώργος Αλατσάκης, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σπανάκης και Ευαγγελία Καρεκλάκη ενώ εκπροσωπήθηκαν οι 32 Σύλλογοι μέλη του ΚΟΙΠΟΔΙ, από τα προεδρεία και τα μέλη τους.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αφού εξέφρασε ευχαριστίες για την τιμητική διάκριση που έλαβε, μεταξύ άλλων τόνισε την αξία και τη σημασία των Συλλόγων, των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, για την εμπέδωση της τοπικής δημοκρατίας, για την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Επεσήμανε ότι η συνεργασία με τους Συλλόγους είναι πράγματι ουσιαστική και γι αυτό η Περιφέρεια είναι διαχρονικά αρωγός και συνδιοργανωτής των δράσεων τους.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου μεταξύ άλλων είπε ότι οι Σύλλογοι της Κοινωνίας των Πολιτών είναι συνεργάτες και συνομιλητές του Δήμου σε πάρα πολλά ζητήματα και αυτή η σχέση ενισχύεται με την λειτουργία του Δικτύου στον Δήμο Χερσονήσου. Θα αξιοποιήσουμε μαζί κάθε ευκαιρία για την πρόοδό.
Όλοι μαζί, ακόμα πιο δυνατοί!!!