Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης προσπάθειάς της για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων και καναλιών επικοινωνίας και με στόχο την επιπλέον ανάδειξή της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό, συμμετείχε στο Greek Tourism Β2Β Workshop που διοργάνωσε η Tourism Media & Events στη Βουδαπέστη  της Ουγγαρίας.

Κατά την διάρκεια του Workshop, η Περιφέρεια Κρήτης με βασικό στόχο την προβολή του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών και των μοναδικών ομορφιών της Κρήτης στην ανερχόμενη αγορά της Βουδαπέστης, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση των  Ούγγρων επισκεπτών  οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα κατά δεκάδες χιλιάδες ετησίως (σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία), πραγματοποίησε προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, ταξιδιωτικά γραφεία και tour operators. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους που την παρακολούθησαν να πάρουν μια γεύση από την αυθεντικότητα του νησιού μας.

Την Περιφέρεια Κρήτης στην εν λόγω δράση εκπροσώπησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού κ. Νίκος Αλεξάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Λαβδάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, με αφορμή την συμμετοχή της Περιφέρειας στην ως άνω δράση δήλωσε:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης η σαιζόν του 2024 έχει ξεκινήσει εδώ και (4) περίπου μήνες, τώρα όμως ξεκίνησε και ημερολογιακά. Εκεί στο Κέντρο της Ευρώπης τα τσιγγάνικα βιολιά συναντήθηκαν με το Μαλεβιζιώτη, το Γκούλας με το Αντικρυστό και οι φίλοι Ούγγροι αντιλήφθηκαν γιατί το Tripadvisor θεωρεί την Κρήτη μέσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου και κορυφαίο, μαζί με το Μπαλί, νησί. Η Κρήτη – και φέτος – θα είναι, παντού!».