Από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών 

Τετάρτη 17/01/2024, ώρα 11:00 – 12:00, Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Ασιτών 

Με τον εθελοντισμό δίνεται η ευκαιρία σε ενεργούς πολίτες να προσφέρουν ένα μέρος από τον ελεύθερο τους χρόνο, τις γνώσεις και την ενέργειά τους  στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο είναι ενταγμένοι  και στους συμπολίτες τους.

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία  με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών οργανώνουν εκδήλωση στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι  του χωριού Άνω Άσίτες και σύντομες ενημερωτικές διαλέξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες που εθελοντικά θ’ αναφερθούν σύντομα και περιεκτικά στην ιστορία της μικρής εκκλησίας,  στη χλωρίδα του φαραγγιού που βρίσκεται δίπλα σ’ αυτή και  στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη που προστατεύεται από την UNESCO.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

8:00 – 9:45: Παρακολούθηση θείας λειτουργίας στο γραφικό σπηλαιώδες εκκλησάκι του Αγίου Aντωνίου

11:00 – 12:00: Ενημερωτική εκδήλωση στο πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, με ομιλητές τους:

  • Kοπιδάκης Νίκος, καθηγητής, «ο Άγιος Aντώνιος και οι Άνω Aσίτες»
  • Αβραμάκης Μανώλης από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, «Στοιχεία χλωρίδας και ιδιαίτερα φυτά του Ψηλορείτη
  • Φασουλάς Χαράλαμπος, έφορος γεωποικιλότητας στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας -Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρόεδρος παγκόσμιου Γεωπάρκου Ουνέσκο Ψηλορείτη, «Γιατί περιλαμβάνονται οι Ασίτες στο Παγκόσμιο ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΟΥΝΕΣΚΟ του Ψηλορείτη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και κέρασμα από τον πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Άσιτών, ενώ η εκδήλωση πλαισιώνεται από Κρητική παραδοσιακή μουσική.