Πρόκειται για το οδικό έργο  Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών ύψους 11,8 εκ. ευρώ

Τη σύμβαση για το οδικό έργο που αφορά το τμήμα Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών Προϋπολογισμού11.800.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

Πρόκειται για τον Αμαριώτικο δρόμο που αποτελεί εμβληματικό και μεγάλο έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Για ένα ξεχωριστής σημασίας μεγάλο έργο έκανε λόγο και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή παρουσιάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία του έργου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός για την ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος για το δρόμο και τη συνολική στήριξη.

Το έργο αποτελεί τμήμα στον Οδικό Άξονα Ρέθυμνο-Απόστολοι-Μάνδρες και περιλαμβάνει τρία τμήματα. Το πρώτο από το Ρέθυμνο (περιοχή Α/Κ Αμαρίου) έως Τζιβέρα  μήκους 1,81 χιλιομέτρων όπου εφαρμόζεται αστική διατομή με πεζοδρόμια και προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων. Το δευτέρο από την έξοδο οικισμού Πρασσές (νότια) έως την εκκλησία Αγ. Φωτεινής και το τρίτο από την Γέφυρα Σίμα έως την περιοχή φράγματος Ποταμών, μήκους 2,97 χιλ. στο οποίο περιλαμβάνειι δύο γέφυρες και τρείς ισοπέδους κόμβους σύνδεσης με το υπάρχον τοπικό οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, προς Γιαννούδι, προς Πρασσές και προς Μύρθο.

Ακόμα προβλέπονται φυτεύσεις δένδρων και θάμνων στις επιφάνειες που προσφέρονται προς τούτο και κατασκευή αντιστοίχου δικτύου άρδευσης, καθώς και εργασίες οδοφωτισμού στις θέσεις των ισοπέδων κόμβων.

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/I3YuO-xOe-I?si=l4XamIp29i-a0r1Z