Η ανάδειξη του Ρεθύμνου σε διεθνή εκπαιδευτικό προορισμό αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό την προεδρεία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη με τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΕΛΜΕΠΑ Αν. Καθ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Η συνάντηση εργασίας προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης Δ.Ρ και Καθ. Νεκτάριου Παπαδογιάννη και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας Δ.Ρ. με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού κ. Άγγελου Μαλά, των Προϊσταμένων Τμήματος Παιδείας κ. Γιώργου Σπαντιδάκη και Προγραμματισμού κ. Νίκου Βώβου καθώς και του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου κ. Βασίλη Μυριοκεφαλιτάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων των αντίστοιχων δημοτικών Διευθύνσεων .

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι παράμετροι συνεργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) με το Δήμο Ρεθύμνης σε επίπεδο εξασφάλισης και παροχής διεθνών προγραμμάτων εκπαίδευσης, ορίστηκαν οι στόχοι και τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα της συνεργασίας, προκειμένου το Ρέθυμνο να αποτελέσει διεθνή πόλο εκπαίδευσης τόσο σε Πανεπιστημιακό Επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επαγγελματικής και μη-τυπικής εκπαίδευσης σε συνέργεια με Πανεπιστήμια και Ευρωπαϊκούς Εκπαιδευτικούς φορείς.