Στ. Αρναουτάκης από το Λασίθι: «Το 2024 να κάνουμε όσα έχουμε οραματιστεί με συμπόρευση όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας»

Την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος ο οποίος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, ευχήθηκαν στους παριστάμενους, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την διαχρονική και αποδοτική συνεργασία.

«Πολλές ευχές εδώ από τον Άγιο Νικόλαο σε όλη την Κρήτη, για Υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για το 2024. Είμαστε εδώ να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει στηρίζοντας την ενότητα του νησιού, την ισόρροπη ανάπτυξη, τη διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία. Όποια κι αν είναι η κεντρική εξουσία, διεκδικούμε οραματιζόμαστε και υλοποιούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχόμενος παράλληλα, «όσα έχουμε οραματιστεί και δεν μας έχουν δώσει τα προηγούμενα χρόνια, να τα κάνουμε πράξη το 2024, πάντα με τη συνεργασία, τη συνέργεια, την ενότητα, τη συμπόρευση όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων, των κοινωνικών φορέων και όλοι μαζί να είμαστε πιο δυνατοί».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Λασίθι στον ΒΟΑΚ και την οδική ασφάλεια καθώς και στις διεκδικήσεις για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία και τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα στην Ιεράπετρα, υπογραμμίζοντας πως θα ξεκινήσει και η παράκαμψη της Ελούντας.

Για την αποδοτική συνεργασία των τοπικών φορέων με την Περιφέρεια, έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως τόσο με την τοπική εκκλησία, όσο και με τους Δήμους και τους φορείς συνεχίζεται μια πορεία συνεργασίας για τα έργα του Λασιθίου. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε η βουλευτής Κατερίνα Σπυριδάκη, ενώ παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Μανόλης Μενεγάκης, Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι κοινωνικών και παραγωγικών φορέων. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Π.Ε. Λασιθίου με το Σύλλογο Εργαζομένων.  

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/VzAcRz7zXjA?si=odsRLA5h6_SzI4Ta