Στην εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων οδοκαθαρισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος γνωρίζει καλά τα προβλήματα της Υπηρεσίας, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό για τη νέα χρονιά και σε δήλωσή του ανέφερε: «Για τους ανθρώπους του οδοκαθαρισμού ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ. Είναι άξιοι, είναι φιλότιμοι, κάνουν μια δουλειά δύσκολη και χρειάζονται τα κατάλληλα μέσα και το κατάλληλο πρόγραμμα, έτσι ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή και να μην υστερεί στο πεδίο του οδοκαθαρισμού. Είναι κάτι που έχουμε επισημάνει, μας απασχολεί και θα πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα σε σχετικά σύντομο χρόνο. Είμαστε εδώ για να σταθούμε δίπλα τους, μαζί με τους εργαζομένους άλλωστε θα προχωρήσουμε, μαζί με τους κατοίκους αυτής της Πόλης, θα την πάμε μπροστά.». 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Θεοδώρα Κουτεντάκη, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλης Χαιρέτης.