Ενημέρωσε του κατοίκους και για την θετική εξέλιξη με την χρηματοδότηση του φράγματος του Λαδούκου, που ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και συμβάλει στην εξέλιξη του Σχεδίου Πόλης 

Στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Χωστού παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, το πρωί της Κυριακής 7/1/2024.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρευρέθηκε και στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη Χωστού, που πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Παράλληλα, Δήμαρχος Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους κατοίκους και για την θετική εξέλιξη χρηματοδότησης του έργου του φράγματος του Λαδούκου, που επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή τόσο σε ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης από έντονα καιρικά φαινόμενα, όσο και σε σχέση με την εξέλιξη του Σχεδίου Πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι την ένταξη του κομβικής σημασίας έργου κατασκευής του Φράγματος του Λαδούκου, είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό την Παρασκευή 5/1/24 στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για ένα έργο με πολλά και πολύπλευρα οφέλη για το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Ηρακλείου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τον Ο.Α.Κ., που θα προσφέρει τη δυνατότητα άρδευσης σε μια μεγάλη περιοχή, συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία, δίνει νέα δεδομένα για την οριοθέτηση της κοίτης του Γιόφυρου που προχωράει από την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τη δυνατότητα να προχωρήσουν τα Σχεδία Πόλεως των δυτικών περιοχών του Ηρακλείου.